RSS

10 iulie – NIKOLA TESLA

10 iul.

FB_IMG_1594391136600

Am realizat pentru voi un rezumat al vieții lui NIKOLA TESLA pentru a cunoaşte câte a făcut acest OM pentru omenire:

Nikola Tesla s-a născut pe 10 iulie 1856 la Smilijan un sat din Croația. Numele inițial de familie era Drăghici, dar el a fost înlocuit în timp prin porecla Teslea, după meseria transmisă în familie de dulgher (teslari).

Tatăl său a devenit preot, un excelent orator cu o memorie extraordinară. Mama lui Teslea își depășea soțul în anumite privințe și cu toate că nu știa să scrie sau să citească, vorbea la perfecție – pe lângă limba maternă – alte 3 limbi străine. Acest lucru se întâmpla datorită capacității sale de memorare. Era capabilă să recite din memorie volume întregi de poezii în toate cele 4 limbi: croată, germană, franceză și vlahă. Capacitatea de memorare nu era singurul ei talent: „Mama era un inventator de primă mână construind tot felul de unelte și aparate.”

În copilărie, la 10 ani, Tesla a început să aibă primele lui viziuni apărând sub forma unor imagini însoțite de fulgere puternice de lumină care marcau mărimea obiectelor reale, influențându-i astfel, gândurile și acțiunile. Erau imagini ale unor lucruri și scene pe care nu le mai văzuse niciodată dar având capacitatea de a le reproduce fără să aibă nevoie de modele sau schițe. Schimba construcția, făcea îmbunătățiri și opera cu aparatul în mintea lui tot așa de ușor cum experimenta în viața reală.

Tesla a fost omul care ducea un trai cu adevărat auster – gândea mult și mânca puțin. Înalt și slab, cu trăsături clare, delicate și ochi care exprimă forță vizionară și o fenomenală abilitate de a pătrunde în esența lucrurilor. Era un cititor împătimit, cu o memorie fantastică. Poseda o ușurință neobișnuită în vorbirea limbilor străine, fapt care îi permitea să vorbească și să scrie în cel puțin șase limbi. Era un partener de conversație foarte plăcut, mai ales atunci când atingea subiecte importante cum sunt viața, datoria și destinul.

Părinții lui ar vrut să devină preot dar dorința lui Tesla era înclinată spre studiul științelor exacte și inginerie. Nimic nu l-a putut opri să facă acest lucru, nici dragostea, nici prietenia, niciun alt fel de distracție.

Obiceiul său era să mănânce singur, dar existau și excepții care presupuneau circumstanțe speciale. În mod ciudat, nu ar fi cinat niciodată cu o femeie în particular. Atunci când o femeie încerca să îl impulsioneze sau să îi câștige atenția, Tesla adopta o atitudine impersonală.

8 ianuarie 1943 a fost ultima zi când cineva l-a mai văzut în viață. A fost găsit mort de personalul de serviciu. Între timp i se furaseră toate planurile, însemnările și patentele importante la care lucrase.

Nikola Tesla, pe cât a fost de iubit și adulat de unii dintre oamenii influenți ai vremii, pe atât a fost de sabotat și de defăimat de lumea ocultă și de invidioșii vremii. Pentru noi, românii, rămâne în panteonul nostru de suflet, eternul vlah Nicolae Teslea.

ELENA J.

 
6 comentarii

Scris de pe 10 iulie 2020 în ELENA J.

 

6 răspunsuri la „10 iulie – NIKOLA TESLA

  1. Laura Dascalescu

    10 iulie 2020 at 20:13

    Slavit sa fie Domnul, in veci Amin! Multumim pt acest minunat articol despre acest om deosebit, Nikola Tesla. Fiți binecuvântata!

    Sent from my iPhone

    >

     
    • Elena J.

      10 iulie 2020 at 22:10

      Cu bucurie! Cu adevărat, minunat este Dumnezeu prin darurile ce le împarte oamenilor!

       
      • Ortodox

        17 iulie 2020 at 15:14

        Păcat ca era ateu, unii spun chiar satanist.

         
      • Elena J.

        17 iulie 2020 at 21:32

        Confunzi personajele. Nikola Tesla niciodată nu a negat puterea divină sau existența lui Dumnezeu. Chiar are citate în care vorbeşte despre Dumnezeu, despre credința părinților, despre adevărurile din Sfânta Scriptură.

         
  2. Timiana

    20 iulie 2020 at 21:56

    Dar MASON era sigur!

     
    • Elena J.

      20 iulie 2020 at 23:31

      „Darul puterii mentale vine de la Dumnezeu, fiinta divina, si concentrandu-ne asupra acestui adevar putem rezona cu aceasta putere.”

      „Mama mea m-a invatat sa caut adevarul in Biblie.”

      „Ce un om numeste Dumnezeu, altul numeste legile fizicii.”

      Sunt cateva din citatele si constatarile lui Nikola Tesla. Cauta mai bine si te vei convinge ca afirmatiile apartin lui.

       

Lasă un comentariu