RSS

Desertaciunea acestei lumi

22 apr.

Se spune că doi călători, rătăcind printr-o pustietate, ajunseră în primejdia de a muri de foame şi de sete. Deodată, în zare, se iveşte un pom înalt cu umbră deasă. Când ajung lângă el bieţii călători, cu bucurie observară că au găsit o traistă de la alţi călători şi, plini de bucurie, nădăjduiau că vor găsi în ea ceva de mâncare. Au desfăcut în grabă traista, dar, vai, în ea nu găsiră decât aur, iar aurul acela nu putea să le astâmpere foamea şi setea. Puţin mai departe de ei se găsea un izvor cu apă limpede, dar ei, neştiind, şi fiind fără putere, au murit acolo lângă traista cu aur. Aşa se întâmplă şi cu noi în pustiul acestei lumi. Lumea aceasta nu are nici o hrană pentru suflet, e un pustiu fără apă, fără pâine sufletească. Vai, câte suflete mor de foame şi de sete lângă bogăţiile şi averile lumii acesteia trecătoare. Ei nu cunosc izvorul acesta limpede care este Sfânta Biserică. Ei nu au credinţă şi nu pot să se adape şi să se hrănească în Casa lui Dumnezeu, mor de foame lângă traista cu bani. Bani sunt destui, dar sufletul e pustiu şi, dacă nu se întorc la Dumnezeu, vor pieri în blestem dumnezeiesc.

PV

 
3 comentarii

Scris de pe 22 aprilie 2015 în BANI

 

3 răspunsuri la „Desertaciunea acestei lumi

 1. bacalion

  26 aprilie 2015 at 23:21

  Reblogged this on FĂRÎMITURI.

   
 2. Radu

  25 mai 2015 at 16:19

  Depinde ce faci cu banii atunci dovedesti de care parte te afli daca ii folosesti pentru un scop bun sau unul rau.

  Dar ai nevoie de ei cel putin in societate in viata de zi cu zi e o iluzie sa credem ca aici in societate cel putin am putea trai fara ei. Oameni gresesc ca acorda mult prea multa importanta lor uita de ei insisi uita de demnitatea lor, banul le e stapan.

  Banul in sine nu e decat un instrument nu e bun sau rau doar el exista atat o inventie necesara dezvoltarii umane. Noi suntem vinovati daca ii intrebuintam in maniera gresita nu banul insusi !!!

  Cei care nu au intelepciune si citesc fara sa inteleaga vor deveni lenesi nu vor vrea nimic de la viata ori si asta e un mare pacat ! Linia de mijloc e cheia de echilibru de succes ! Nici sa dispretuiesti complet banii nici sa faci totul pentru ei cu orice pret !

   
  • Elena J.

   25 mai 2015 at 20:26

   Multumesc pentru comentarii. Adevarat.
   „Exista oameni atat de saraci incat nu au nimic altceva decat bani.”

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: