RSS

Oare exista doua raiuri?

31 mai

Deși sunt certați, nu-și cer iertare unul altuia, stau amândoi înfoiați în mândrie. Cu toate acestea ei se spovedesc fără regrete, fiecare îndreptățindu-se pe sine, ba chiar se și împărtășesc. Fac milostenii și fapte bune cu nădejdea că le sunt primite, deși sunt certați. Își aduc amândoi pomelnicele la altar, deși sunt certați. Fac rugăciuni multe, postesc și ajunează, deși sunt certați. Trăiesc cu nădejdea că se mântuiesc, deși sunt certați. Se cred buni și milostivi deși spun: „Nici la moarte să nu-mi vină!” Rostesc zilnic rugăciunea „Tatăl nostru”…„și ne iartă nouă greșalele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”, dar ei încă nu s-au iertat. Oare există două raiuri, raiul fraților certați?

Elena J.

 
6 comentarii

Scris de pe 31 mai 2016 în ELENA J.

 

6 răspunsuri la „Oare exista doua raiuri?

 1. Acta Diurna

  31 mai 2016 at 13:25

  Da, este cumplit. Lista e lungă: se bat de la mobilă, de la casă, de la mașină, și divorțează, deși s-au căsătorit din biserică, și au duhovnici nevoitori renumiți, și neînșelați. Și ah, etc., etc., etc. Ca să nu vorbim decît de lumea cea mireană.

   
 2. Adriana B.

  1 iunie 2016 at 1:20

  Mare adevăr! Toti ne regăsim la un moment dat in situatia in care un vecin, un coleg, vreun neam etc ne greseste si atunci ne supăram, nu ne vorbim, dar continuam in tot acest timp sa mergem la biserica, încredințați fiind ca dreptatea e de partea noastra. In timp ce unul intra in biserica, altul iese…si trec unul pe langa celalalt fara sa se salute, fara sa se privească, fiind orbiți de mândria care îi conduce. Si totusi, ambele persoane in cauza se roagă Lui Dumnezeu, dar nici una dintre ele nu se roagă pentru împăcare, nici pentru iertare. Si atunci, întrebarea „exista doua raiuri?” si întregul articol, indeamna la meditație, la analiza, la autocunoaștere, la asumare.
  Foarte bine punctat! Felicitări!
  Multumesc pentru doza de introspectie.

   
 3. Nelutzu

  2 iunie 2016 at 15:11

  Daca ar veni ZIUA JUDECATII FINALE atuncea ar fi mai bine pentru crestini noi ne-am desparti de pacatosi odata pt totdeauna !!!!

   
  • Elena J.

   2 iunie 2016 at 16:51

   S-ar putea ca acestia, pacatosii, sa ajunga in rai inaintea noastra. Nu stim noi pocainta lor cea din ascuns, nu cunoastem noi judecatile lui Dumnezeu si nu stim cine este drept ori pacatos. Ei gresesc, iar noi ii judecam – in acest fel nu suntem mai presus decat ei, ba vom avea chiar o judecata mai aspra intrucat am stiut si n-am facut. Numai Dumnezeu cunoaste gandurile fiecarei inimi…

    
 4. evtodiev

  3 iunie 2016 at 21:25

  off topic: un frumos film rusesc despre Sfantul Munte: Athosul. Urcusul:

   
 5. Acta Diurna

  9 iunie 2016 at 20:24

  filmul e minunat, păcat că NU E TITRAT (în vreo limbă de mai comună circulație, dacă nu în românește!)

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: