RSS

Banii castigati din inselaciuni si nedreptati sunt bani blestemati

18 aug.

Banii câștigați prin minciuni, nedreptăți și vicleșug atrag blestemul dumnezeiesc asupra celor ce se fac partași de ei. Avocații și judecătorii care sunt părtinitori și mint cu scopul de a câștiga procese pe nedrept – mănâncă o pâine murdară. Doctorii care fac avorturi (sau orice altă muncă necinstită), care iau bani pe operații mai mult decât trebuie – mănâncă o pâine murdară. Patronii care nu-și plătesc angajații, sau nu le acordă drepturile ce li se cuvin, oprind banii pentru ei – mănâncă o pâine murdară. Aceia care au fost ajutați în vreun fel și li s-au prestat servicii dar fără să-și plătească muncitorii – mănâncă o pâine murdară. Cei care fac bani din afaceri necurate, vânzând la un preț dublu, câștigând bani din camătă – mănâncă o pâine murdară. Cei care împrumută și iau cu dobândă – mănâncă o pâine murdară. Cei care vând lucruri, haine sau mâncare stricată la preț de marfă bună, punând apă în vin sau în lapte, amestecând mere mici printre mere mari și luând același preț – mănâncă o pâine murdară. Banii câștigați din duminici și sărbători, nu sunt buni, sunt bani blestemați, Dumnezeu îngăduie să-i pierzi sau să ți se fure, pentru că întâi tu ai furat Ziua Lui – Sfânta Duminică. Sau îi pierzi pe la doctori și pe medicamente.

Și toți cei care câștigă bani de pe urma nedreptăților, mințind și înșelând, asuprind și calomniind săraci, orfani, văduve, lipsiți, nevoiași, bolnavi – mănâncă o pâine murdară. Acești nedreptățiți strigă răzbunare, fiindcă li s-a furat dreptul lor câștigat prin muncă cinstită, cu sudoare, de banii lor folosindu-se tot bogații, asupritorii, ei cumpărându-și a doua vilă, a treia mașină, lipsind pe sărac de pâinea de pe masă. Câte lacrimi am strânge, dacă am stoarce toate casele și mașinile de lux ale bagaților? Și chiar de nu-i blesteamă nimeni pe acești asupritori, blestemul dumnezeiesc tot îi ajunge, căci se îmbolnăvesc ei sau copiii lor, pierzând acești bani îndoit pe la doctori, sau le mor vitele, sau pământul nu-și mai dă rodul ca altă dată… Căci nedreptatea este păcat strigător la cer!!! Dacă dintr-un lucru rău primești un câștig, socotește că acest beneficiu este un zălog al nenorocirii.

Elena J.

 
6 comentarii

Scris de pe 18 august 2014 în BANI, ELENA J., SFATURI

 

6 răspunsuri la „Banii castigati din inselaciuni si nedreptati sunt bani blestemati

 1. preot-duhovnic

  18 august 2014 at 21:17

  * preotii care dau bani arhiereului ca sa-i hirotoneasca sau sa-i mentina la o anume parohie vor raspunde pentru

  pacatul simoniei (Biserica lui Hristos-Dumnezeu nu se ocupa de taxe, biruri, impozite si colecte fortate)

   
  • Elena J.

   18 august 2014 at 21:27

   Adevarat, bine punctat. Lista poate continua …

    
 2. Ignacy Walaszczyk

  18 august 2014 at 22:43

  Adevarat dumnezeu vede si aude toate aceste nelegiuiri,

   
 3. ricamihai13

  19 august 2014 at 8:36

  le vine rândul la toți !!!!!!

   
 4. Radu

  25 mai 2015 at 16:25

  Da adevarat am observat banii de haram de haram se duc….nu ai parte de ei daca ai obtinut din fapte rele sunt blestemati de cei pe care i-ai pagubit si cer dreptate si razbunare nu ai parte sunt incarcati de ganduri rele.

  Haiducii chiar daca pe vremuri furau de la cei asupritori boieri ca erau duri si nedrepti cu taranii imparteau banii la saraci la cei in nevoie asa transformau banii in ceva bun si roditor de fapte bune !

  Partea cu dobanda si camata sunt discutabile depinde de circumstante si pe cine imprumuti idee e sa nu ceri dobanzi astronomice cum se practica la noi la bancile noastre peste 30-40% DAE chiar si peste 80% in unele conditii. Aia da e jaf la drumul mare.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: