RSS

Cinsteste Sfanta Duminica!

16 mai

candela_0-600x401-1

Ziua Domnului cinsteşte,
Nu lucra deloc în ea,
Nu găti, nu face treabă,
Nu coase şi nu spăla!

Mergi la slujbă dimineața,
De pomană dă ceva,
Citeşte o carte sfântă
Şi aprinde candela.

Ocrotit vei fi de Domnul
De cinsteşti Duminica,
Spor în casă, sănătate
Şi pace-n inima ta.

ELENA J.

 
5 comentarii

Scris de pe 16 mai 2020 în DUMINICĂ, ELENA J.

 

5 răspunsuri la „Cinsteste Sfanta Duminica!

 1. Valentina

  17 mai 2020 at 0:07

  Domnul a binecuvantat ziua a 7 ca zi de odihna de la creatiune,iar dupa biblie a 7 zi e Sambata.

   
  • Elena J.

   17 mai 2020 at 7:41

   Noi suntem ortodocsi, cinstim ziua sfintei duminici.

    
  • ciprian p.

   17 mai 2020 at 16:38

   Valentina, Dumnezeu a inceput zidirea Duminica !
   tot Duminica S-a nascut dupa trup Domnul Iisus Hristos si tot Duminica a înviat , Duminica a trimis Duhul Sfant peste Sf. Apostoli , Duminica Sf. Ev. Ioan a fost rapit in duh si a vazut cele scrise in Apocalipsa !
   deci sambata e zi de odihna, si Duminica e zi de Sarbatoare si e ziua I dar si ziua a 8-a , adica simbolizeaza veacul.al 8-lea care nu va avea sfarsit. !
   vin-o la Adevar ! Adevarul e ca Iisus Hristos e ortodox ….fugi din secta in care te afli ca nu este mantuire acolo , numai in Biserica lui Hristos ! Maica Domnului sa te ajute!

    
 2. ciprian p.

  17 mai 2020 at 16:39

  Valentina, Dumnezeu a inceput zidirea Duminica !
  tot Duminica S-a nascut dupa trup Domnul Iisus Hristos si tot Duminica a înviat , Duminica a trimis Duhul Sfant peste Sf. Apostoli , Duminica Sf. Ev. Ioan a fost rapit in duh si a vazut cele scrise in Apocalipsa !
  deci sambata e zi de odihna, si Duminica e zi de Sarbatoare si e ziua I dar si ziua a 8-a , adica simbolizeaza veacul.al 8-lea care nu va avea sfarsit. !
  vin-o la Adevar ! Adevarul e ca Iisus Hristos e ortodox ….fugi din secta in care te afli ca nu este mantuire acolo , numai in Biserica lui Hristos ! Maica Domnului sa te ajute!

   
 3. ciprian p.

  17 mai 2020 at 18:26

  Pazirea sambetei a fost hotarata pentru cei care sunt inca copii si care sunt robiti stihiilor lumii (Galateni IV, 3.), pentru cei trupesti, care nu pot sa inteleaga nimic mai presus de trup si litera. „Dar cand a venit plinirea vremii, a trimis Dumnezeu pe Fiul Sau Unul-Nascut, facut om din femeie, care a fost facut sub lege, ca sa rascumpere pe cei de sub lege, ca sa primim infierea” (Galateni IV, 4-5.).

  Toti cati l-am primit, ne-a dat celor care credeam in El puterea sa ajungem copii ai lui Dumnezeu (Matei V, 9, 45; Luca VI, 35; II Corinteni VI, 18; Galateni III, 26; IV, 6 .), incat nu mai suntem robi, ci fii (Galateni IV, 7.); nu mai suntem sub lege, ci sub har (Romani VI, 14.), nu mai slujim putin timp Domnului de frica, ci suntem datori sa-i afierosim tot timpul vietii noastre si, dezlipindu-ne de pacat, sa ingaduim ca robul, adica mania si pofta, sa se indeletniceasca totdeauna cu Dumnezeu; pofta intreaga sa o indreptam mereu catre Dumnezeu; mania sa o inarmam contra celor potrivnici lui Dumnezeu; iar pe dobitoc, adica trupul, de asemenea dandu-i odihna de robia pacatului, sa-l indemnam sa slujeasca poruncilor dumnezeiesti.

  Acestea ne porunceste legea duhovniceasca a lui Hristos, iar cei care o pazesc ajung superiori legii mozaice. „Cand a venit ceea ce este des avarsit, ceea ce este din parte s-a desfiintat” (I Corinteni XIII, 10.), acoperamantul legii, adica catapeteasma s-a rupt prin rastignirea Mantuitorului (Matei XXVII, 51, Marcu XV, 38; Luca XXIII, 48.), Duhul a stralucit cu limbi de foc (Fapte II, 3.) litera s-a desfiintat, cele trupesti au incetat, s-a implinit legea robiei si ni s-a daruit legea libertatii (Iacov I, 25; II, 12.). Acum sarbatorim odihna desavarsita a firii omenesti, adica ziua invierii, in care Domnul Iisus, conducatorul vietii si Mantuitorul, ne-a introdus in mostenirea fagaduita celor care adora duhovniceste pe Dumnezeu, in care a intrat El, inainte mergatorul nostru, inviind din morti si, dechizandu-i-se usile raiului, s-a asezat cu trupul de-a dreapta Tatalui (Marcu XVI, 19; Romani VIII, 34; Efeseni I, 20; Coloseni III, 1; Evrei XII, 2; I P etru III, 22.), unde vor intra si cei care pazesc legea cea duhovniceasca.

  Asadar noua, celor care umblam in Duh si nu in litera (Romani II, 29; VII, 6; II Corinteni III, 6.), ne incumba toata lepadarea celor trupesti, adorarea cea duhovniceasca si unirea cu Dumnezeu. Taierea imprejur este lepadarea placerii trupesti, este lepadarea celor de prisos si nu a celor necesare. In adevar, preputiul nu este nimic altceva decat piele de prisos a partii sexuale, caci orice placere care nu se face de la Dumnezeu si in Dumnezeu este un prisos de placere. Tipul acesteia este preputiul. Sambata insa, este odihna de pacat, incat amandoua ajung una si astfel cand sunt s avarsite de cei duhovnicesti nu savarsesc nici cea mai mica calcare de lege. Mai mult: trebuie sa se stie ca numarul sapte indica intreg timpul prezent, dupa cum spune prea inteleptul Solomon ca „sa dea parte celor sapte si chiar celor opt” (Ecclesiastul XI, 2.). Iar graitorul de Dumnezeu David, cantand despre a opta (Psalmul VI.), a cantat despre starea ce va sa fie dupa invierea din morti. Asadar, cand legea a poruncit sa se odihneasca in ziua a saptea de cele trupesti, dar sa se indeletniceasca cu cele duhovnicesti, a aratat in chip mistic adevaratului popor israelitian, care poate sa vada pe Dumnezeu cu mintea, ca sa se aduca pe sine insusi tot timpul lui Dumnezeu si sa se ridice peste cele trupesti.

  sambata e pt evre nu pt popoarele pagane care au venit la credinta prin Invierea lui Hristos in ziua Duminicii ! asadar s-a facut un ” upgrade ” pt toata omenirea care crede in Inviere si Duminica a devenit pt toata crestinatatea ziua a saptea (simolizand si ziua a opta) intrucat pt crestini Luni e prima zi de lucru ….iar sambata e zi de pomenire a celor adormiti si se fac parastase pt odihna lor ! iar Duminica nu ne odihnim , ci lucram porunca Domnului careziceasa ” lucrati nu pentru mancarea cea pieritoare, ci pentru mancarea ce ramane spre viata vesnica si pe care o va da voua Fiul Omului…”( Ioan 6, 27) iar mancarea aceasta este : citeste Ioan 6, 51-58! iar aceasta Sfanta ” mancare” o gasesti numai la savarsirea Sfintei Liturghii in Biserica lui Hristos care e Ortodox!
  este Un singur Dumnezeu , prin urmare e o singura credinta adevarata si o singura Biserica, nu sapte zeci de secte si erezii !

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: