RSS

Ganduri la sfarsit de an

30 dec.

Screenshot_2019-12-25-15-51-17-1

Câte speranțe de viitor nu-ți făceai, câte planuri de a te distra în sărbători, de a te îmbogăți, de a înșela cât mai mult, uitând cu desăvârșire de clipa aceasta a plecării de aici de pe pământ, uitând că aici ești doar în trecere și toate cele agonisite trebuie să le lași aici, că nu poți lua nimic pământesc ca să duci dincolo. Sărmane suflet, în câteva clipe ai fost despărțit de trup pe veci de veci. Ai rămas numai o amintire. Acum plătești toate neascultările, dezmățurile, smintelile și toate ticăloșiile. Iată că pentru tine a venit sfârșitul lumii.

Ieri picioarele tale umblau pe mal în pas vioi, azi ți-a rămas doar urma. Tu ai plecat… Unde? În veșnicie! Ieri mâinile tale se îndeletniceau cu lucrul, construiai cu spor, azi mâinile tale stau liniștite; s-a spulberat tot ce făureai, pentru că tu te-ai dus… Unde? În veșnicie! Ieri priveai tot ce te înconjura, azi ochii tău s-au închis. Ieri vorbeai frumos, toți te ascultau, azi nu mai spui nimic, gura înțepenită, ești fără suflare. Ieri adunai bani, alergai după aur și podoabe, azi le-ai lăsat pe toate în durere și plânset. Ieri îți făceai planuri pentru viitor, umblai după onoruri și putere, erai respectat, azi te-au uitat toți, ești numai o amintire. Ieri te iubeau toți pentru frumusețea ta, azi ai putrezit, trupul tău zace sub țărână. S-a spulberat orice plan pentru viitor și orice vis, pentru că tu ai încheiat drumul vieții acesteia și ai trecut în veșnicie.

Ți se spunea că odată vei muri și tu, că porți cu tine un suflet nemuritor care trebuie îngrijit, că viața nu se rezumă numai la a mânca, a bea și a petrece, ți se spunea că există un rai și iad unde toți vor merge, dar nu credeai.

Negustorul isteț al cărui glas îți era așa de cunoscut odată, s-a dus; nu mai vinde și nu mai cumpără. A plecat. Unde? În veșnicie. Unde se află cei care au avut putere politică? Unde sunt nebiruiţii ritori? Unde sunt cei care organizau serbările? Unde sunt slăviţii cavaleri, comandanţii, tiranii?… În veşnicie !!!

Frate creştine, va veni în curând şi rândul tău ca să intri în veşnicie. Întreabă-te cu toată seriozitatea: sunt eu pregătit pentru veşnicie? Sunt gata să întâlnesc pe Dumnezeu? Dă vreme cugetului tău să răspundă. Ascultă-l, el îţi vorbeşte azi! Nu-i înăbuşi glasul ca să nu-ţi mai vorbească. Stai pe loc şi te gândeşte, unde mergi aşa zorit? Moartea-n umbră te pândeşte, şi tu nu eşti pregătit.

Pr. Visarion

 
2 comentarii

Scris de pe 30 decembrie 2019 în Uncategorized

 

2 răspunsuri la „Ganduri la sfarsit de an

  1. lacrimaroua

    31 decembrie 2019 at 8:12

    ADEVARAT !!!
    Un an cu sanatate si zile pline de binecuvantare !!!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: