RSS

Suntem generatia care pozeaza fericita dar cu sufletul facut bucati

18 sept.

20190312pht31115_original.jpg

De ce e tot mai rară fericirea? Pentru că nu știm s-o definim! Pentru că cei mai mulți dintre noi aleg să-și trăiască viața după reguli scrise de alții, care au trăit după regulile altora. Dar câți dintre noi putem oare să țipăm din suflet: “Sunt fericit!”, într-o oarecare zi, dintr-un oarecare motiv? Câți?

Câți dintre noi ne-am găsit propria definiție a fericirii? Câți am căutat-o, măcar? Câți dintre noi petrecem timp cu noi înșine? Știm, oare, cât este el de important?

Suntem învățați de mici cum trebuie să ne trăim viața, cum “mami va fi mândră de tine dacă te vei face medic”, însă mami e prea ocupată să facă din copilul ei un trofeu personal, așa că nu-i dă timp acestuia să-și găsească propriul drum, propria pasiune… Părinții nefericiți cresc copii nefericiți. Mi se pare că-i totul ca o răzbunare pe proprii copii, din cauză că părinții lor au dat greș cu ei. Lipsiți de rațiune și pasiune pentru viață, inconștienți, repetă istoria… până se va trezi unul și va rupe lanțul.

Educația este binevenită, atât timp cât nu ne deformează unicitatea, atât timp cât ne este păstrat dreptul de a avea propriile dorințe, pasiuni, propria fericire.

A spune “Nu!”, din tot sufletul, atunci când simți că ceva nu ți se potrivește, fără teamă că vei dezamăgi pe cineva, denotă curaj; curajul de a nu te dezamăgi pe tine însuți! Ține minte că doar oamenii curajoși sunt fericiți!

Am întâlnit oameni împliniți, dar nefericiți. Ce înseamnă asta? Înseamnă că prea mulți dintre noi confundă împlinirea cu fericirea. Un om fericit nu-i musai să fie și împlinit, la fel cum unul împlinit poate nu s-a întâlnit niciodată cu fericirea. Iar dacă ești capabil să-ţi definești propria fericire, te lovește norocul și te trezeşti un împlinit fericit. Cazurile astea, însă, sunt foarte rare. Puțini oameni își pun viața în propriile mâini și își aleg fericirea.

De ce să fim ipocriți? Suntem nehotărâți, suntem generația care pozează fericită, cu sufletul făcut bucăți; dar sufletul nu se vede la cameră, nu-i așa?

Uneori facem alegeri proaste, conștienți fiind, tot le facem, punându-ne fericirea pe locul doi, de dragul de-a fi validați, de dragul de-a “da bine la cameră”. Căutăm validarea în orice și în oricine, numai în propriul suflet nu suntem în stare să privim atenți; parcă ne e frică de ce putem găsi acolo. Dacă ce-i înăuntrul nostru nu se potrivește cu părerea majorității? Trebuie să fim în rândul lumii, așa că facem compromisuri. Trist este că începem prin a face compromisuri cu noi înșine, ne compromitem propria definiție a fericirii; măcar de-am fi capabili să ne oprim… Nu, mergem mai departe și compromitem alte vieți, punându-le pe pauză sau “nefericindu-le” pentru totdeauna.

Trăim experiențe menite să ne ne formeze, experiențe frumoase sau urâte, care ne lasă un gust dulce sau unul amar. Sau, de ce nu, unul dulce-amărui?! Experiențe din care nu învățăm nimic! Nu din lipsa capacității, ci din prea mult orgoliu! Orgoliul ne este cel mai mare duşman. Din cauza lui nu evoluăm, din cauza lui nu ne recunoaștem greșelile din trecut, pentru a nu le repeta… Măcar de-am face alte greșeli, am mai învăța câte ceva de la viață; dar nu, ne place să le repetăm pe aceleași la nesfârşit, ca apoi să ne întrebăm ca proștii “de ce mi se întâmplă asta mereu? De ce mie?”.

Ar fi atât de simplă viața dacă ne-am asuma-o, cu bune și rele, cu fericiri și dezamăgiri, cu lecții cu tot. Până la urmă, asta-i frumusețea ei. Niciodată nu vei fi fericit fără a fi nefericit înainte, pentru că n-ai fi în stare să faci diferența. Viața îți ia cu o mână, ca mai apoi să-ţi dea cu amândouă, trebuie doar să fii pe fază!

 Ileana Vişan

 
4 comentarii

Scris de pe 18 septembrie 2019 în INTERNET

 

4 răspunsuri la „Suntem generatia care pozeaza fericita dar cu sufletul facut bucati

 1. ciprian p.

  20 septembrie 2019 at 18:36

  măi ” surioara -verisoara”,
  nu vreau sa fiu subiectiv…
  da de ceva vreme n-ai mai scris versuri din a ta inspiratie !
  ce-ai patit? nici la venirea toamnei, inceperea anului Bisericesc, nici noul an scolar … ti-ai pierdut inspiratia ? ti-o furat pisoiul
  condeiul interior al sufletului ? 🙂
  Doamne ajuta !

   
  • Elena J.

   20 septembrie 2019 at 22:33

   Lipsa de timp, lipsa de inspiratie, lipsa harului… toate la un loc. Roaga-te sa imi dea bunul Dumnezeu inspiratie si intelepciune ca sa mai citesti versuri de la mine. : )

    
   • ciprian p.

    21 septembrie 2019 at 9:58

    …aham…te-au innabusit grijile lumesti si altele …
    las ca e bine… lipsa Harului ne-o ingaduie Dumnezeu din pricina pacatelor noastre si
    ca sa invatam sa ne smerim mai adevarat 🙂

    Dumnezeu sa-ti dea ceea ce-ti este de folos pt mantuire ! daca e nevoie de ispite si griji…atunci aia sa fie… rabdare iti trebuie !

    Doamne ajuta ! roaga-te si tu pt mine, pacatosul !

     
 2. GHEORGHE

  30 septembrie 2019 at 9:44

  „Implinire si fericire” intr-o tara unde exista „CAZUL CARACAL”extins la intreaga ROMANIE devoalat cu subiect si predicat de INGERUL ALEXANDRA ?!
  Doar romanii se pot simtii impliniti si fericiti in frunte cu alesul lor ,turistul MALAI MARE aflat vesnic in concediu ,ateeizat fortat in cazuri ca acesta unde binguie cateva vorbe rare si multe prostii, si VITICA BREAZA ,buna doar la schimbat a culorile vestimentare precum cameleonul cu viteza luminii ,intepenita in idei putine si fixe , scapata ca vaca in lucerna si care nu se unfla dintr-un noroc porcesc, orocite mizerii patroneaza de orice natura,materiale,spirituale,economice,sociale.
  ,invatamint,
  cultura,externe,securitate,justitie,politie,massmedia.
  Si majoritatea romanilor la fel.
  Cind noi toti ar fi trebuit sa nu ne prmitem in aceste doua luni de cind ALEXANDRA a disparit sa dormim sau sa mincam .Asta in cazul in care romanul ar fi ajuns sa evolueze de la sobolanul implinit si fericit la stadiul de om RESPONSABIL si NEFERICITdin cauza nefericirii si tragediei familiilor ALEXANDREI ,LUIZEI si fetitei ADRIANA omorita de un OLANDEZ nimerind ca lupul la stina fara ciini , ,CARE AR TREBUI SA FIE TRAGEDIA si NEFERICIREA FIECARUI ROMAN NASCUT ORIUNDE sub soare, pentru ca nu reusim sa facem de 30 de ani ceea ce UN POPOR NORMAL,nemaipunind la socoteala ca ar trebui sa fie si ORTODOX pentru a-si pune cenusa in cap, ar fi putut face in DOAR 48 de ore.
  GREVA GENERALIZATA,STARE DE NECESITATE,DIZOLVARE GUVERN,PARLAMENT,PRESIDENTIE SI SECURITATE NATIONALA .
  PENTRU CE VA PLATIM noi ,tot poporul roman cu VAGOANE DE BANI , pe voi toti institutii si STAT ROMAN ,ca sa ne faceti circul TV de doua luni cu un INTERLOP CA DINCA,bine tuns ras,frizat,dormit,spalat mincat OLLINCLUSIV ,sa vedem” o mie metri garduri „cu procurori si politisti ,reconstituiri GROTESTIcu papusi din plastic,in loc de RASPUNDERI CU ANI GRAI DE PUSCARIE SAU CHIAR PEDEAPSA CU MORTEA dupa 19 ore stat la poarta ca DINCA CRIMINALUL ,OMUL SISTEMULUI ,divulgat de ingerul ALEXANDRA CU VOIA LUI DUMNEZEU ca ROMANII sa se SCOALE IN PICIOARE ,sa faca pe ALEXANDRA FUM ???
  Mai aveti dreptul ORICE ROMAN NASCUT sa vorbiti de „fericiri si impliniri” ?
  INUMANI si complici la crime TOT POPORRUL ,DA !

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: