RSS

Convertire în masă: un arhiepiscop catolic trece cu toate cele 60 de parohii la Ortodoxie

06 sept.

Untitled

Pe parcursul ultimelor câteva luni ale anului 2015, liderul Bisericii independente numita „Biserica Catolică din Est”, fostul Arhiepiscop Ramzi Mussalam, a început o tranziție remarcabilă: isi converteste întreaga turma, de peste 60 de parohii, la Ortodoxie, incluzandu-i în randul ortodocșilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor Tarii, conform unor surse aflate in zona.

Fostul arhiepiscop a fost primit în Biserica Ortodoxă și a fost hirotonit diacon și preot, cu încurajarea și binecuvântarea și prin mâna Mitropolitului Ilarion, Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor Tarii.

Fostul arhiepiscop catolic a devenit acum Ieromonahul Elias (Ilie). Parintele Elias a crescut în zona Scranton din Pennsylvania (SUA), ca reprezentant al Bisericii Naționale Catolice din Polonia, în care fusese hirotonit preot.

In prezent, un proces de catehizare ortodoxa a fost demarat, privind familiarizarea treptată a fostilor preoti și credincioși ai „Bisericii Catolice din Est”, cu Ortodoxia. Se apreciaza ca este vorba de un proces lung și complex. Mai multe parohii au fost deja primite in sanul Bisericii Ortodoxe: Biserica catolica Sfanta Irina din Pittston, PA; Biserica catolica Sfanta Ana din Pottsville, PA și Biserica catolica Sfantul Marcu din Milford, CT, relateaza agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

http://www.ganduridinierusalim.com

 
6 comentarii

Scris de pe 6 septembrie 2019 în ORTODOXIA

 

6 răspunsuri la „Convertire în masă: un arhiepiscop catolic trece cu toate cele 60 de parohii la Ortodoxie

 1. ioansperling

  6 septembrie 2019 at 21:03

  Un pas mic si periculos din ambele parti! Eu care traiesc asa ceva stiu ca nu totdeauna functioneaza multi raman ce au fost dar fac parte din BO de acum!

   
  • Elena J.

   6 septembrie 2019 at 21:46

   Adica desi s-au convertit duc acelasi stil de viata de mai inainte?

    
   • ioansperling

    6 septembrie 2019 at 22:04

    Exact!

     
   • Elena J.

    6 septembrie 2019 at 22:37

    Prin Taina Sf. Botez omul primeste inger pazitor si har de la Dumnezeu. Asadar convertirea ar trebui sa fie in adevaratul sens al cuvantului, nu doar in acte.

     
   • ioansperling

    6 septembrie 2019 at 23:49

    Sunt atatia ortodocși botezați care par pagâni! Ce poti face ca preot? Omul iti cere sa-l botezi tu ii faci catehism il botezi dupa care lui i se pare foarte greu sa se chiar schimbe! Sigur sunt si care devin mai ortodocsi decat ortodocsii dar sunt putini!

     
 2. ciprian p.

  7 septembrie 2019 at 12:26

  măi…da din cate stiu eu…. unul care a fost pseudo-preot catolic , chiar daca trece la Ortodoxie ( cu botez si toate), nu are voie sa fie preot decat mirean !
  si apoi nu e vorba de stilul de a trai ..ci in primul rand cel mai important e sa se lepede si sa blesteme ereziile catolice si de acu inainte sa zica Crezul Ortodox , Semnul Crucii Ortodox si sa participe la viata liturgica a Bisericii .

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: