RSS

Eliberarea de atasamentele negative

12 apr.

recastiga-controlul

Există oameni pe care îi ții lângă tine cu mari eforturi, te jertfești pentru ei, renunți la tine pentru ei, îți arăți purtarea de grijă prin declarații și fapte, nu dormi nopțile de grija lor, iar ei nu ridică un deget pentru tine. Nu văd nimic din toate aceste jertfe ale tale. Mai mult de atât, aceste persoane rămân lângă tine numai cât timp ai ce le oferi – pentru frumusețea ori reputația ta sau numai să se mândrească cu dragostea ta, că sunt iubiți, ei nearătând niciun fel de prețuire pentru tine. Oameni în fața cărora îți este teamă să le spui că-i iubești de frică să nu primești același răspuns. Oameni care te ridică pe culme, ca mai apoi să îți dea drumul de acolo. Acești oameni ar renunța la tine cu cea mai mare ușurință.

O relație de prietenie adevărată nu te consumă, nu te obosește, nu cere eforturi pentru a dăinui. O relație de prietenie aduce bucurii, liniște și gânduri bune, nu tulburare. În acest caz e numai o risipă de sentimente călcate în picioare.

Ia-ți inima în dinți și părăsește acest tip de persoane care mai mult te consumă pe interior până la epuizarea de sine, te fac să plângi, în loc să aducă în viața ta zâmbete și amintiri frumoase. Dacă știi că ai iubit curat și nu-ți apreciază eforturile, jertfa și prezența ta, fă-i să-ți simtă lipsa! Există oameni pentru care tu ești numai o întâmplare în viața lor, o etapă trecătoare, o experiență de o vară… Fă-te lecție pentru ei! Pleacă din viața acelor oameni în care te simți în plus! Nu-ți mai plânge de milă! Dumnezeu te vrea fericit. Mergi mai departe și lasă trecutul dureros în urmă! Cu siguranță există cineva și pentru tine care să te iubească la adevărata ta valoare, care să te iubească cum îi iubești tu. La fel de mult. Oameni care au timp pentru tine, care te apreciază atunci când trebuie. Care nu se rușinează cu tine atunci când ești slab.

Să știi că cei care te-au părăsit, n-au fost niciodată ai tăi. Lasă-i să plece! Dragostea ta canalizeaz-o către aceia care o merită cu adevărat. Pune suflet numai unde trebuie și pentru cine trebuie!

ELENA J.

 
Un comentariu

Scris de pe 12 aprilie 2019 în ELENA J.

 

Un răspuns la „Eliberarea de atasamentele negative

  1. PG

    15 aprilie 2019 at 10:24

    Respect maxim !

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: