RSS

Orice iubire mare este una rastignita

24 ian.

anul nou

Orice iubire mare este una răstignită. Ea urcă plină de nobleţe toate treptele Golgotei, simte durerea, ca și Cel care a suferit pe Cruce. Orice dăruire este o jertfă care are valoarea ei. Iubirea trece cu vederea capriciile fratelui, îi iartă greşelile, îi suportă scăpările, cedează la invidie, ignoră ironia, risipeşte suspiciunile, nu ia seama la înjurături, nu osândeşte şi nu bârfeşte în public. Ea acoperă toate lipsurile într-un mod nobil şi cu largheţe sufletească. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul (I Corinteni 13, 4-5), glăsuieşte Sfântul Pavel. Iubirea, prin simplitatea şi sinceritatea ei, nu ştie ce este răul, este curată şi limpede ca apa cristalină a unui lac pe care n-o tulbură nici un val sălbatic de răutate şi viclenie. Omul iubirii este cel mai mare învingător în lupta duhovnicească. El biruieşte prin zâmbet şi bunătate, şi dacă în alte situaţii cedarea este înfrângere, prin iubire ea devine biruinţă. Prin iubirea de oameni învingem, ne spune Sfântul Grigorie Teologul.

doxologia.ro

Publicitate
 
3 comentarii

Scris de pe 24 ianuarie 2019 în IISUS

 

3 răspunsuri la „Orice iubire mare este una rastignita

 1. ciprian p.

  24 ianuarie 2019 at 19:25

  aș face o completare, caci se pare ca cei de la doxologia nu au spus ceea ce e mai important din ep.I , cap. 13 , si anume versetul 6: „Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr”.
  avand in vedere ca suntem intr-un moment foarte grav pt. Biserica cea Una, Sfanta, Apostolica tre stiut ca a avea dragoste pentru eterodocsi nu inseamna a ne ruga impreună cu ei sau a participa cu ei la diferite ” intruniri” , ” conferinte”, pt ca asta se numeste de catre Sf. Parinti pan-erezia ecumenista!
  deci mare atentie cu ” dragostea” prea mare pt amicii nostri eretici.

   
  • Elena J.

   24 ianuarie 2019 at 19:43

   Te-ai dus cu gandul prea departe.
   Bineinteles ca Sf. Grigore Teologul nu s-a referit la asa ceva, la dragostea si marinimia fata de eretici, astfel incat sa se ajunga la toleranta si ecumenism.

    
   • ciprian p.

    24 ianuarie 2019 at 19:58

    da.. io nu am zis de Sf. Grigorie ca n-a zis bine… ca la vremea sa nu era ce este acum.
    nu m-am dus prea departe fiindca trebe marturisit Adevarul in ziua de azi, ca sa stie cei care nu stiu.
    Ecumenismul in ziua de azi a mers prea departe si e in plina desfasurare si tre sa-i avertizam pe fratii nostri ortodocsi sa aiba grija sa nu cada in capcana preotilor si episcopilor ecumenisti !
    Daca am dragoste atunci le spun fratilor de pacatul acesta ca sa se fereasca de el , sa nu ajunga in chinurile vesnicd, Doamne fereste!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: