RSS

Cat costa?

28 oct.

fara rost

Sunt oameni care ar putea manca pe nerasuflate sapte portii de mancare, dar se opresc, cu greu, la una. In timp ce altii reusesc cu greutate sa termine una. Aceeasi portie de mancare – ce pret de vointa pentru un om, ce pret -mult mai mic- pentru altul. Cat costa sa nu fumezi atunci cand simti ca innebunesti de pofta si cat costa atunci cand nu suporti fumul? Cat costa sa te abtii dupa ce te lupti vitejeste cu patimile si cat costa sa fii cuminte atunci cand nu ai cunoscut nici una? Cat costa o secunda atunci cand nu ai timp si cat costa atunci cand ai tot timpul din lume? Cat costa un dar cand ai jertfit totul, ramanand fara nimic si cat costa atunci cand nici n-ai simtit ca ai oferit? Cat costa ramanerea cand ai un milion de alte optiuni, poate mai placute si cat costa atunci cand oricum nu aveai altceva mai bun de facut? Cat costa tacerea atunci cand te smeresti sau te jertfesti si cat costa atunci cand oricum nu ai nimic de spus? Cat costa renuntarea atunci cand lasi cu adevarat ceva in urma ta si cat costa cand nu ai avut oricum mare lucru? Cat costa o alegere atunci cand te cheama o mie de alte optiuni care mai de care mai imbietoare si cat costa atunci cand ceilalti te-au alungat? Cat costa sa ridici pe altcineva atunci cand esti sus si cat costa atunci cand esti jos? Cat costa abtinerea atunci cand plange inima in tine si iti tremura carnea de durere si cat costa atunci cand oricum esti ca o planta?

Cat costa o imbratisare dupa ce ai fost strivit? Cat costa camasa pe care o daruiesti dupa ce ti s-a luat totul? Cat costa aruncarea in apa pentru a-l salva pe celalalt cand nu stii sa inoti si ti-e teama de apa? Cat costa iertarea dupa ce ai fost torturat? Cat costa zambetul nascut din suvoaie de lacrimi? Cat costa mangaierea celui pe care tocmai l-ai ranit? cat costa poezia ce a fost scrisa cu sange?

Am invatat sa apreciez tot ceea ce primesc. Insa de multe ori privesc in spatele a ceea ce se vede, la pretul ascuns ochilor si inimilor grabite, sa vad cat a costat cu adevarat. Caci tindem sa trecem de multe ori cu vederea pretul adevarat, fara sa pretuim la justa valoare ceea de primim. Si sa nu ne dam seama ca intr-o simpla imbratisare putem primi uneori, nevazuta, chiar inima unui om.

Am invatat ca inainte sa judec sa privesc dincolo de ce se vede. La pretul corect al gestului ce-mi sta in fata, ispitindu-ma sa il judec, fara sa stiu cat a costat de fapt cu adevarat. Cine stie cate imbratisari simple aruncam dispretuitori la gunoi, fara sa stim ca in vreuna dintre ele statea poate asezata, cu multe jertfe, dupa multe chinuri, lacrimi si dureri, inima unui om.

Si inima unui om nu are pret…

Alexandra Svet

 
2 comentarii

Scris de pe 28 octombrie 2018 în SFATURI, Uncategorized

 

2 răspunsuri la „Cat costa?

 1. Dede ‘s Blog

  29 octombrie 2018 at 0:12

  Foarte adevărat ! 🙂
  Noapte Bună!

   
 2. ovidiu

  30 octombrie 2018 at 17:05

  Din punctul meu de vedere ,textul nu-mi foloseste la mantuire, fiind total lumesc,masonic ,ecumenist si papist!!!
  Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu ,miluieste-ma pre mine ,pacatosul robul tau ,ovidiu!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: