RSS

Esti gelos doar atunci cand iubesti

27 oct.

gelozie

Consider gelozia ca fiind constructivă și distructivă, deopotrivă. Distructivă, atunci când este neîntemeiată, bazată numai pe închipuiri proprii, scenarii înflorite și acuzații neîntemeiate până la posesivitate.

În genere, fidelitatea este o caracteristică a oamenilor cu personalitate înaltă, integri și morali și care știu ce vor de la viață. Fidelitatea trebuie să o aibă omul în sânge, ea nu trebuie impusă din exterior. În acest caz, consider că relația dintre cei doi e deja primejduită și compromisă. Cu adevărat, o iubire pe care ești nevoit să o păzești, nu reprezintă nimic. Dar atunci când nu mai vezi iubirea nici din vorbe, nici din fapte, simți nevoia să o testezi prin probe și numai astfel o poți vădi: ori se aprinde mai tare, ori se spulberă de tot.

Ești gelos numai atunci când iubești. Ce-ar însemna ca persoana iubită să nu se intereseze de tine, să nu-i pese cu cine umbli… Ar fi mai dureros! Mai bine o iubire cicălitoare decât una indiferentă. În acest sens, spunem „Te iubesc!” în multe moduri: „Ai grijă de tine!”, „Ești bine?”, „Îmbracă-te?”, „Culcă-te, e târziu!”, „Unde ești?”, „Cu cine ești?”…

Elena J.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 27 octombrie 2018 în ELENA J., SFATURI

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: