RSS

Neamul

11 oct.

A fost odată ca-n povești,
un neam dintr-o bucată,
pe plaiurile strămoșești,
a fost de mult, odată!

El a trăit doar în furtuni,
aduse de-alte neamuri,
de turci, tătari și goți și huni,
de la început de vremuri!

De multe ori a fost bătut,
înfrânt n-a fost vreodată,
căci în Hristos s-a încrezut
și El i-a fost lui Tată.

Dar a venit și vremea când
de Domnul s-a dezis!
(în numar mare refuzând,
să-i spună „DA” în scris! )

Cât, însă, oare va putea,
neamul acest ateu,
în față la furtuni să stea,
lipsit de Dumnezeu?

Ioan Sperling, https://vrabiute.blog/

 
2 comentarii

Scris de pe 11 octombrie 2018 în ROMANIA

 

2 răspunsuri la „Neamul

 1. Dragos

  14 octombrie 2018 at 18:08

  Boala atee este veche, de pe vremea comunistilor. Democratia este un comunism dupa comunism mai feroce decat cel dintai. A favorizat in continuare somnul de obste al natiei prin tembelizor. Stiati ca pe an devenim cu 1% mai insensibili la stimuli? Devenim un fel de zombi. Si asta din cauza televizorului.
  Romanii credinciosi cu adevarat care au adevarul in inima sunt putini, cum s-a si vazut. Nu vreau sa caut vinovati, dar castigarea „libertatii” ar fi trebuit sa insemne un imbold de a cauta mai mult pe Dumnezeu. Se pare ca lucrurile functioneaza invers. Acum este mai greu ca inainte sa-ti pastrezi credinta. Dumnezeu sa aiba mila de noi!
  Este multa lipsa de marturisire. La ora actuala nimeni din Romania nu face asta. Homosexualitatea este doar o ultima reduta. Este prea mult deja. Ce sa mai spunem de codurile de bare, de carduri, de buletine, de pasapoarte, de cipuri… si alte multele. Si apoi va mirati ca a innebunit lumea? N-ar trebui. Aceasta este in realitate capcana cea mai mare, ticluita cu viclesug. Si modalitatea ca sa te prinda in ea este pacatul desfranarii care e pe toate gardurile acum, la care se adauga lenea/nemunca si celelalte pacate. Unii sunt foarte ocupati si stresati de nu au timp de Dumnezeu iar altii huzuresc, o frecventa asa de mare a extremelor nu s-a mai intalnit. Trebuie ca oamenii sa-si asigure conditiile favorabile mantuirii printr-un trai echilibrat, dar ma tem ca si din acela vei fi scos, pentru ca nu esti ca ei. Pribegi si calatori suntem pe pamant, dar cu Dumnezeu in gand!
  Neamul romanesc a suferit o infrangere in ’44 si o infrangere si mai mare in ’89. Caderi au fost multe, NATO, UE, si mai urmeaza. Nimeni n-a vociferat cand a fost sa intram in NATO sau UE, eu stiu doar pe parintele Ioanichie Balan care a zis ca nu e de bine. Stia dumnealui. Ce enervant era reporterul care i-a luat interviul… el vroia cu NATO. Asta e vesnica galusca a romanilor, americanii, cand de fapt ei reprezinta iadul si moartea sufleteasca. Prea preocupati de treburile zilnice. Cine sa te dezrobeasca daca nu tu?
  Lumea a devenit o gloata de manevra, tembelizati toti sunt surzi si orbi. Sfantul Lavrentie de Cernigov a spus despre surzirea si orbirea oamenilor. Nimeni nu aude, nimeni nu vede, se uita, asculta, si totusi nu face nimic.
  Ma intreb de ce nu-i blestemam noi pe astia, pe antihristii astia, care s-au unit cu diavolul si vor sa distruga totul. Un parinte zicea sa-l blestemam pe papa ca de la el vine toata nenorocirea. Eu as zice si pe masoni si pe sinagoga satanei, ca sunt mana in mana toti.
  Si sa ne pocaim bineinteles, dar daca noi nu luptam ci doar asteptam sa fim salvati de Dumnezeu… trebuie si noi sa ne exprimam cu adevarat atasamentul fata de Dumnezeu si valorile crestine si sa luptam pe fata cu sistemul. Bineinteles ca vom suferi, poate chiar moarte… dar credeti ca este mai bine sa ne compromitem sufleteste acceptand toate aceste lucruri care vin peste noi in loc sa strigam adevarul? Bineinteles ca nu!

  Stiti ce mi s-a intamplat. Am blestemat pe papa cu gura cand stateam in camera mea si la un moment dat dupa o zi, cand am intrat pe youtube, era o reclama chiar cu papa, lucru care nu mi s-a mai intamplat nici inainte nici dupa. Foarte interesant nu? E ceva cu asta!

  Trebuie sa facem ceva sa-i indeparteze Dumnezeu pe acestia. Sa ne rugam pentru asta!
  Spunetile la cat mai multi sa se roage pocaindu-se, ca este de capatai! Ma adresez la toti care ati citit acest comentariu!

  Dumnezeu sa va binecuvinteze!

   
  • Elena J.

   14 octombrie 2018 at 19:19

   Asa am gandit si eu, rugaciunea si cainta fiecaruia in parte va indupleca pe Dumnezeu spre milostivire. Acestea sunt scaparea noastra. Din pacate, omul alearga in alta parte, nu la Dumnezeu…

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: