RSS

„DA” lui Dumnezeu

11 oct.

Oameni buni și dragi, mai întâi de toate țin să vă mulțumesc! Dumneavoastră, celor ce v-ați ostenit mărturisind frumusețea familiei creștine, precum și tuturor celor ce nu ati dorit acest lucru, va mulțumesc! Va mulțumesc și pentru cuvintele ne la locul lor, pentru toate ironiile nenecesare, pentru toate gândurile îndreptate cu patimă, pentru cei ce îl cinstesc pe Hristos, dar nu și familia Sa, dar mai ales pentru cei ce nu-l doresc pe Hristos!

Noaptea trecută, ca să-mi ascund ochii înlăcrimați din fața copiilor, m-am refugiat undeva într-un ungher, într-o carte, luată la intâmplare dintr-un raft în „așteptare”. S-au scurs minute, ceasuri de călătorii imaginare, alături de tot felul de personaje, de durerile și bucuriile lor, până ce soția mi-a reamintit că este vremea de începe o nouă zi, cu tot ce presupune acesta (copii, mic dejunuri, pachete, trafic și un pic de rugaciune). Paradoxal, deși gandeam ca voi avea o dimineață și o zi adormite, de undeva, din Cer sau din adâncul sufletului, mă trezesc cu o pofta de treabă și de cugetare neașteptetată. Gândul la dramele copiilor din orfelinatele comuniste (eroii nopții mele trecute) mi-a luat parcă cu mâna povara gândurilor întristate ce au năvălit de cu seară asupra mea. Iar îl locul speranță și dor de misiune în ogorul Domnului.

Ce dacă am pierdut validarea, cu doar patru milioane de voturi? Domnul Hristos ne-a dat în dar o Biserica Vie, în care trebuie readucem cei 14 milioane de copii ai Săi, supărați de limitele slujitorilor ei. Deci, avem de muncă.

Ce dacă mass media nu ne-a băgat în seamă, în timpul campaniei? Ea și-a făcut treaba pentru care și de la cine a fost plătită. Poate ca este timpul ca și noi, creștinii, preoți și popor, să ne-o facem mai bine. Deci, avem de munca.

Ce dacă partidele și mai marii țării n-au fost alaturi de electoratul creștin, ba din contră, au reușit să încurce nițel ițele? Era de așteptat acest moment istoric în se vor limpezi cu adevărat apele. Și politicienii sunt oameni, și ei trebuiesc câștigați pentru Hristos, dar după model apostolic, așezându-se nu cu ei în capul mesei, ci în mijlocul oamenilor care ne-au investit cu încrederea și speranțele lor. Deci, avem de munca.

Ce dacă am fost acuzați de corupție? În numele Domnului Hristos ar trebui sa luăm asupra noastră toate păcatele lumii și să învățăm că, mai presus de toate, vom putea determina românul și creștinul nostru sa apere familia și copiii de mizeria acestei lumi, doar atunci când cuvântul Evangheliei va ajunge mai aproape de inima fratelui nostru, decât al carciumarului satului sau DJ-ului olandez, doar atunci când rugaciunile noastre ii vor încălzi mai ceva decât ierburile și soarele Mamaiei. Deci, avem de treabă.

Și vom avea de treabă pana când nici un prunc nu va mai fi ucis prin avort chiar lângă casele și bisericile noastre, pana când nici o mamă nu va mai fi alungat de lângă prunci pentru o bucată de pâine mai albă, pana când nici un copil de-al nostru și-al lui Hristos nu va mai fi izgonit sa crească porcii, în țări depărtate.

Așadar, iubiților, nimeni nu a pierdut nimic ieri seară. Am câștigat cu toții o minunată lecție de viață în Hristos, care ni se dăruiește în suferință pe Cruce pentru ca toți să-nviem cu El.

Pr. Dan Damaschin

Reclame
 
3 comentarii

Scris de pe 11 octombrie 2018 în DUMNEZEU

 

3 răspunsuri la „„DA” lui Dumnezeu

 1. ioansperling

  11 octombrie 2018 at 22:27

  Oare? Sigur din încercări iesim mai buni dar daca nu am fi pierdut nimic nu ne-am fi întristat asa cu toții!

   
  • Elena J.

   11 octombrie 2018 at 22:40

   Aurul se incearca in foc, iar oamenii se vadesc in fata impasurilor. Pentru cei care nu au realizat, si acest moment a fost o incercare din partea lui Dumnezeu, de lamurire. Din fericire, Dumnezeu nu este un spintecator sau un razbunator. El asteapta intoarcerea omului, parerea lui de rau, spre deosebire de diavol care doreste sa ia sufletul omului intr-un moment neprielnic, cand este in pacat.

    
   • ioansperling

    11 octombrie 2018 at 23:24

    Sora Elena sa dea Dumnezeu sa ne mai îndreptam! Eu unul nu-s prea optimist în privința asta mai ales ca dupa semne nu mai e mult timp. Cât mi-ar place sa ma insel!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: