RSS

Cum ar fi viata fara internet

13 aug.

boy_girl_computer_love_abstract_hd-wallpaper-77756

Cred că viața fără internet ar fi mult mai frumoasă și mai palpitantă din anumite puncte de vedere. N-am mai fi nevoiți să ne ascundem în spatele unor emoticoane caraghioase pentru a ne exprima sentimentele. Am trăi iubirea tridimensional. Am simți sinceritatea persoanei din priviri. Cuvintele și tonalitatea n-ar mai lăsa loc de interpretări greșite. Dorul ni l-am stinge prin îmbrățișări reale și călduroase. Declarațiile nu le-am mai copia, ci le-am mărturisi din propriile trăiri. Emoțiile le-am trăi pe deplin. N-am mai fi nevoiți să ne expunem portretele photoshopate, ci ne-am afișa cu însuși fizicul nostru adevărat. Nu ne-am mai lăuda cu lungimea listei de prieteni virtuali, ci ne-am bucura de prietenia acelora puțini, dar adevărați.

Internetul este bun atât timp cât îl folosești cu discernământ și știi să te oprești când link-ul accesat nu mai prezintă zona ta de interese, însă, din păcate, noi nu prea avem această putere de discernământ și ne lăsăm duși de val, și așa ajungem să dăm ‘next’ și iarăși ‘next’…

Nu sunt împotriva progresului sau a tehnologiei, dar constat cu durere că ele sunt o piedică tot mai mare în calea fericirii și împlinirii omului, căci această lume digitală de după ecran ne falsifică, ne face mai comozi, ne omoară credințele noastre și tot ce e moral în noi, transformându-ne în niște roboți digitali și lipsiți de sentimente.

ELENA J.

 
9 comentarii

Scris de pe 13 august 2018 în ELENA J., INTERNET

 

9 răspunsuri la „Cum ar fi viata fara internet

 1. ciprian p.

  13 august 2018 at 21:42

  cu internet ori fara internet moartea nu ne ocoleste pe niciunul!
  poti sa fii si față in față si totusi sa nu poti fii tu, si poti sa fii la distanta scriind o scrisoare din inimă incalzind sufletul celuilalt mai mult decât dacă l-ai imbratisa personal !
  Cu internet, ori fară, dacă nu ai pe Dumnezeu in inimă , praf si pulbere esti.
  Iar daca-L ai pe Dumnezeu in inimă prin cugetarea necontenita a Dumnezeiestilor invataturi, ai pe Sfintii Ingeri cu tine oriunde ai fii. Iar dacă nu, atunci ai pe „ceilalți ” ingeri cu tine, fie ca esti pe net sau in „șezătoare” unul langa celalalt.

   
  • Elena J.

   13 august 2018 at 22:08

   Imi pare ca pui problema gresit. Eu nu L-am exclus pe Dumnezeu din nicio postare de-a mea. De ce-mi lasi de inteles ca ar trebui sa ma simt vinovata pe acest motiv? Efectiv, simt ca prin comentariile tale imi anulezi total opiniile.

    
   • ciprian p.

    13 august 2018 at 22:23

    🙂 … ei…dacă asa simti poate că o fii ceva nu?
    se poate sa zic ceva, iar celălalt sa simtă cum da Duhul lui Dumnezeu in functie de duhul nostru(starea noastră sufletească). Niciun gand oricat de subtire nu trece neobservat de Dumnezeu.
    de unde stii ca pun problema gresit? doar ca ada simti tu , nu inseamna ca e bine. toti suntem supusi greselii, mai ales cand vine vorba de a ne da parerea sau a „creea” ganduri, cuvinte, poezii, strofe izvorâte din inima noastra care nu cred sa fie luminata din belsug de Lumina Sfintei Treimi.
    Noi , oricat de binepregatiti sufleteste am fii, luminarea noastra are neapărat si o ceata si umbra de intelegere care nu e in concordanta totala cu Adevărul Hristos, cu cugetarile Sfintei Biserici Biruitoare din cer.
    Adica poti sa fii inselat si amagit de ganduri usoare care imbraca frumusetea cuvintelor .
    Singurele izvoare , cugetari „adevarate” sunt de la Zfintii Parinti care le citim unii, dar nu stim cati dintre noi le si intelegem exact si sa le si punem in traire
    restu, chiar si de la poetii nostri dragi, sunt toate departe de Adevar. Au bineinteles un „adevar” lumesc , dar nu te ajuta la mantuire, doar asa sa visezi oleaca si sa te opresti un pic din mersul obisnuit.

     
   • ciprian p.

    13 august 2018 at 22:32

    mm..iarta-mă, dar cum zici ca nu L-ai exclus pe Dumnezeu din nicio postare??? 🙂
    poate in gandul tau da,…
    dar in postare , prin scris spune-mi te rog unde apare Dumnezeu in textul de mai sus ? cel cu internet fara internet? unde-I?
    nu L-ai pomenit in scris pe Dumnezeu, sau Numele lui Hristos Iisus, sau al PreaSfintei Nascatoare de Dumnezeu.
    ia spune?!
    dar nu tre sa-mi dai mie explicatii ca eu sunt un nătărău de om, iar aici e „ziarul” tau.
    Doamne ajuta!

     
 2. ciprian p.

  13 august 2018 at 22:32

  mm..iarta-mă, dar cum zici ca nu L-ai exclus pe Dumnezeu din nicio postare??? 🙂
  poate in gandul tau da,…
  dar in postare , prin scris spune-mi te rog unde apare Dumnezeu in textul de mai sus ? cel cu internet fara internet? unde-I?
  nu L-ai pomenit in scris pe Dumnezeu, sau Numele lui Hristos Iisus, sau al PreaSfintei Nascatoare de Dumnezeu.
  ia spune?!
  dar nu tre sa-mi dai mie explicatii ca eu sunt un nătărău de om, iar aici e „ziarul” tau.
  Doamne ajuta!

   
  • Elena J.

   13 august 2018 at 22:52

   Inca o data, nu m-ai inteles. Tocmai de aceea nu stau sa fac polemici. Am sa-ti raspund scurt, desi ti-am mai scris-o si in alt comentariu: eu cand scriu IUBIRE, scriu DUMNEZEU, deci cuprind totul. Daca tu te duci cu gandul la iubirea lumeasca, pamanteasca, pervertita si gresita, asta e altceva. N-am sa caut sa ma apar in fata ta, doar ca daca ai fi citit mai multe articole pe care le-am scris pe diverse teme, nu m-ai mai fi condamnat asa. Si nu ma refer nicidecum la vreun nivel de inteligenta sau intelepciune sau un har anume, ci la mesajul ce vreau a fi transmis, respectiv, inteles de cititor. Un mesaj cat se poate de simplu, dealtfel, simple constatari, nu ma consider scriitor. In fine, e opinia ta, asadar considera-ma cum doresti, neinteleapta, deplasata, lipsita de har…

    
   • Jenny Tănase

    16 septembrie 2018 at 14:39

    Perfecta dreptate ai draga mea…scuze ca intervin…dar si in Biblie in cartea Estera nu este amintit Dumnezeu…si asta nu inseamna ca nu Dumnezeu a inspirat aceasta carte,s-au ca El nu a fost la lucru in acele episoade din viata poporului Isael…

     
 3. scortisoara

  14 august 2018 at 8:49

  Perfect adevarat fiecare cuvant din articol ! As adauga ca ne transforma in niste fake-uri . Parca „altceva” se substituie personalitatii noastre .Ne face la un moment dat sa ne pierdem identitatea . Ne fura tot !

   
 4. Albert Ai Conty

  15 august 2018 at 12:30

  „Internetul este bun atât timp cât îl folosești cu discernământ”
  acesta este raspunsul

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: