RSS

Tom Hanks: „Dumnezeu si rugaciunea sunt parte a vietii mele de fiecare zi”

03 aug.
Deși este o față cunoscută de milioane de oameni din întreaga lume, Tom Hanks nu a avut întotdeauna una o viață ușoară. Thomas Jeffrey Hanks s-a născut în localitatea Concord, California, mama sa fiind de origine portugheză, în timp ce tatăl său era un bucătar itinerant.
Drumul spre succes al lui Hanks a fost unul foarte greu. La doar 5 ani, părinții săi au divorțat, familia fiind despărțită: micuțul Tom alături de doi frați au fost încredințați tatălui, în timp ce un frate mai mic a plecat cu mama.
Ca și cum separarea de frați și mamă nu ar fi fost suficientă, ambii părinți ai lui Hanks s-au recăsătorit: tatăl s-a cununat de încă două ori, iar mama de încă trei. Mamele vitrege ale lui Tom Hanks aveau, împreună, nu mai puțin de 11 copii, așa că perioada copilăriei a fost una foarte confuză pentru viitorul actor.
Din cauza meseriei tatălui – bucătar ambulant, Hanks nu a putut sta prea mult într-un singur loc, așa că a schimbat cinci școli diferite până la vârsta de 10 ani. Până la aceeași vârstă, a locuit în 10 case diferite.
Hanks a început actoria în liceu după ce a urmărit un prieten de-al său jucând în Dracula, o piesă pusă în scenă de școala sa. Impresionat de jocul amicului său, viitorul câștigător de Oscar a știut că actoria va fi meseria sa. Cu toate astea, perioada liceului a fost grea pentru Hanks, deoarece era extrem de timid, după propriile mărturisiri.
Și-a dorit să studieze teatrul, dar cum nu avea bani pentru o universitate reputată, Hanks s-a înscris la un Colegiu de stat din California, care nu necesita plata unei taxe. A impresionat imediat și s-a transferat la mai cunoscuta Universitate a Statului California.
În 1979 s-a mutat la New York și doi ani mai târziu a primit prima mare oportunitate a vieții: un rol principal în serialul „Bosom Buddies” de la ABC. Au urmat o serie de alte roluri în seriale cunoscute precum  Taxi, The Love Boat sau Family Ties.
1988 a fost anul cel mai important din viața sa. Pe plan profesional,  Hanks a primit rolul principal din filmul care-i va schimba definitiv cariera: personajul principal din Vreau să fiu mare.  Performanța sa actoricească a impresionat critica și publicul și i-a adus prima nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor. Au urmat Sleepless in Seattle și Philadelphia, apoi s-a reîntâlnit cu Meg Ryan în Joe Versus the Volcano.  În 1994, Hanks a jucat în Forrest Gump, un film excepțional în care Hanks a interpretat memorabil rolul principal. Forrest Gump i-a adus al doilea Oscar consecutiv după cel din Philadelphia. Au urmat multe alte roluri memorabile, care i-au adus un statut de super-star lui Tom Hanks.
Dar viața lui Hanks înseamnă mult mai mult decât filmele. Tot în 1988, Hanks s-a însurat cu actrița Rita Wilson și pentru a se cununa cu ea, s-a botezat ortodox. Cei doi sunt împreună și astăzi, iar secretul căsniciei lor este Hristos. „Este parte a vieții noastre zilnice. În fiecare zi m-am rugat lui Dumnezeu să-mi găsească pe cineva care să mă iubească și mi l-a adus pe Tom”, mărturisea actrița.
În 2015, căsnicia lor a trecut printr-un moment greu: Rita Wilson a descoperit că are cancer. Dar Tom și soția lui și-au pus nădejdea în Hristos și cu ajutorul lui Dumnezeu au reușit să depășească boala.
„Dumnezeu s-o binecuvânteze pe soția mea și curajul ei. Suntem binecuvantati”, spunea Hanks după  ce Rita Wilson a anunțat că a reușit să învingă teribila boală.
Întrebat fiind dacă crede în Dumnezeu, actorul a răspuns simplu: „Cred că trebuie să fii nesăbuit să nu crezi!”
Hanks participă regulat, împreună cu soția și copiii lor la viața Bisericii Ortodoxe. Actorul a vizitat numeroase mănăstiri și biserici ortodoxe din lume și este prezent la slujbele oficiate cu ocazia marilor praznice creștine. Dacă Hanks este cunoscut azi ca unul dintre cei mai prietenos și smerit actor de la Hollywood, poate că și credința sa o fi având vreun merit…
Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 3 august 2018 în ORTODOXIA

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: