RSS

Saracia nu este in trupuri, ci in suflete

31 iul.

sad-unhappy-woman-sitting-on-beach-during-sunset-slow-motion-shot-at-240fps_rb8cewr6_thumbnail-full01.png

E vremea când plăcerile sunt peste tot, dar nimic nu ne aduce bucurie. Prieteni se arată mulți în jurul nostru, dar n-avem puterea să ne deschidem în fața niciunuia. Zâmbim în fața celorlalți, iar când suntem singuri vărsăm râuri de lacrimi. Stomacul ne e plin cu de toate, totuși, în inimă e un gol imens. Bogăția o avem în trup, iar sărăcia în suflete. Condămnăm la ceilalți slăbiciunile de care noi înșine suntem robiți. Ne răzbunăm și apoi plângem. E vremea când ne simțim singuri pentru că singuri ne-am închis ușa. Gândurile fură odihna nopții și nu ne dau pace…

E vremea când domnesc egoismul și indiferența. Simțim cu toții decăderea generală, dar nimeni nu face nimic în acest sens. Constatăm, tragem concluzii, dar rămânem la nivelul de constatare. Nu vremurile nu mai sunt cum au fost, ci noi nu mai suntem cum eram cândva. Iar dacă azi s-a împuținat fericirea, este pentru că s-a împuținat dragostea în fiecare dintre noi și puterea de a ne jertfi pentru ceilalți. Sunt sigură că dacă fiecare ar încălzi focul dragostei care s-a răcit, viața ar fi veșnică încă de pe pământ. Pentru că știu că există oameni care îți prelungesc viața prin dragostea lor.

Elena J.

 
6 comentarii

Scris de pe 31 iulie 2018 în ELENA J., SFATURI

 

6 răspunsuri la „Saracia nu este in trupuri, ci in suflete

 1. ciprian p.

  31 iulie 2018 at 17:29

  astea se intampla pentru ca vremurile chiar nu mai sunt acelea pline de Har, fiindca si cei din conducerea Bisericii nu-si pastoresc cum trebe turma. Romania nu mai are asa multi duhovnici si pastori cu adevarat vrednici ca sa intoarca poporul aiurit de ispitele tehnice.
  Apoi fiindca au intrat multe secte si erezii care trag pe tineri la intuneric.
  Apoi fiindca nu prea se pun copii si tinerii in fiecare seara sa citeasca macar un acatist sau paraclis al Maicii Domnului.
  Daca vrea cineva sa aprinda „focul dragostei ” in el , sa stie ca Maica Domnului are „chibritele”, noi suntem candela , iar undelemnul se mentine prin rugaciune staruitoare. Nu ne rugam–se termina undelemnul, se stinge flacara, si ramanem doar candele .
  Vreti iubire in sufletele voastre?, atunci neaparat apelati la PreaSfanta Stăpână Născătoarea de Dumnezeu, fara de care nimeni nu poate ajunge in Rai, deoarece Ea este Cea care ne deschide ușa milostivirii catre Domnul Iisus Hristos, de care milă sa ne învredniceasca Preamilostivul Domn Iisus Hristos, Cel slavit impreuna cu Tatăl si cu Duhul Sfant. Amin.

   
  • Elena J.

   31 iulie 2018 at 17:40

   Implicit, dragostea-i din Dumnezeu. Parerea de rau a omului pentru pacatul savarsit, este suficienta pentru atragerea milei dumnezeiesti. Si desigur, chemarea Numelui lui Dumnezeu si a Maicii Sale in rugaciuni, are puterea de a ierta orice greseala, de a curati sufletul si de a-l umple de har si virtuti.

    
 2. ciprian p.

  31 iulie 2018 at 18:10

  Da, dragostea e din Dumnezeu, si atunci Nascatoarea de Dumnezeu e Maica Dragostei si Maica Luminii si Maica milostivirii! Dumnezeu ne-a dat-o pe PreaSfanta, tocmai pt a o cinsti cum se cuvine si a-i cere ajutorul. Sf. Parinti spun ca cu greu se mantuieste omul care nu o are ajutatoare pe Maica Domnului. cred ca ati citit carti cu Minunile Maicii Domnului tiparite din Sf. Munte.
  Si cam dintre toti Sfintii si Cuviosi , nu prea a ajuns niciunul mare inaintea Domnului fara sa ceara necontenit ajutorul ei.
  Nu-i de ajuns parerea de rau pt pacate, trebe cerut ajutorul Maicii Domnului , mai ales ca maine incepe postul Ei.

  Deci cand sunteti intristati cititi Acatistul Maicii Domnului , si va da gand si de parere de rau pt pacate, si de spovedit, si de rugat si de facut fapte bune. Numai sa cititi măi , oameni dragi . O sa ne para rau ca in loc sa citim 20 de min. Acatistul, unii dintre noi am stat la televizor sau calculator sau la diferite discutii . Mai bine sa stam seara de vorba cu Dumnezeu si Maica Domnului. !

   
 3. Ioan C.

  31 iulie 2018 at 23:58

  Doamne ajută,
  Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos a spus despre Evanghelia Sa:
  „Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh şi sunt viaţă.” (Ioan 6, 63).

  Cum cea mai bună armă împotriva prozelitismului sectar este cunoașterea Sfintei Scripturi, dar și a comentariilor ortodoxe ale acesteia, suntem bucuroși să vă prezentăm materialele de mai jos:
  Sfintele Scripturi, în limba română, folosite de ortodocși de-a lungul timpului

  Multumim pentru viitoarele sugestii!

   
 4. Albert Ai Conty

  1 august 2018 at 12:24

  Asta pentru ca am uitat ce inseamna simplitatea.
  Ne imbracam in haine de aur si avem sufletul cenusa.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: