RSS

Cum trebuie sa fie culoarea pruncului la nastere

28 iul.

weledahippo_editoriallarge

Pruncul care se naste de culoare rosiatica, reprezinta patimile, se arata imediat ce patimi a mostenit. Zicea parintele foarte bine despre cum se concep copiii, a 3-a zi dupa ce a fost conceput, Dumnezeu trimite sufletul in celula care s-a format si daca ea este din parinti patimasi atunci in acel embrion sufletul intra ca in iad. Daca copilul a fost conceput in desfrau (nerespectarea zilelor, in posturi) atunci el se naste rosiatic deoarece parintii sunt aprinsi de aceasta patima. Plus ca nestiind parintii de insarcinarea femeii, continua sa aiba relatii conjugale dupa acele 3 zile de cand a fost trimis sufletul in embrion – aceasta e distrugerea sufleteasca care i-o aduc parintii copilului lor si el se naste plangand. Dupa ce a fost insufletit embrionul, femeia trebuie sa se separe sa sfinteasca lucrarea divina prin impartasanie si marturisire regulata si nimic altceva!

Cazul ideal este pregatirea de ani de zile pentru „nasterea din nou” a parintilor, adica pocainta si lucrarea de curatire cu ajutorul duhovnicului. Dupa ce a hotarat duhovnicul ca sunt pregatiti parintii pentru a concepe, primesc binecuvantare, si acel suflet trimis de Dumnezeu va intra in celula curatita de pacate. Acel copil se va naste curat si culoarea lui va fi alba, adica divina, si starea lui linistita, va fi prunc cu har binecuvantat atat de Dumnezeu cat si de parintii lui. Dar cum se practica de obicei? Dupa nunta, chefuri, betii, distractii, fiind indemnati de lume, bunici, rude sa faca mai repede un copil, asta diavolul doreste, ca sa se nasca un copil al lui si astfel, incepe viata de chin…

Culoarea vinetie (albastrui, zicea parintele) culoarea pruncului – patimile maniei, rautatii, ura, indivia, nervozitatea, demonizarea in general, ceea ce mosteneste de la parinti.

Pr. rus Dimitrie, traducere Mariana Hatzimanoli

 
4 comentarii

Scris de pe 28 iulie 2018 în CASATORIE, DESFRÂNARE

 

4 răspunsuri la „Cum trebuie sa fie culoarea pruncului la nastere

 1. ciprian p.

  29 iulie 2018 at 13:30

  crestinul nu se ia după culori. poate sa fie pruncul alb din parinti foarte credinciosi , dar daca nu tine la poruncile evanghelice , cand e matur devine „dracușteț”.
  patimile parintilor nu trec la copii decat daca voieste Dumnezeu pentru pricini binecuvantate. Sfantul Botez tocmai aceasta lucreaza , adica sa curateasca pruncul de orice pacat stramosesc , nu numai al lui Adam . Deci pruncul , indiferent de culoare , cand iese din Sfanta Scaldatoare e curat , nou nout inscris in Ceruri, iar prin Impartasanie devine purtator de Hristos!

   
 2. ciprian p.

  29 iulie 2018 at 13:43

  Plus de asta , in viata de zi cu zi, si printre oamenii nebotezati ortodox, am vazut fii cu parinti impatimiti de alcool sau/si tutun, iar fiii nici nu s-au atins de alcool sau tutun. Sau cu tata mânios si certaret, iar copilul bland si cuminte. Deci nu-i chiar cum zice pr. rus. Altfel toti am fii dupa mostenirea altora, deci n-am fii liberi ,ar trebui sa fim ca parintii nostri. Slava Domnului ca nu-i asa!

   
  • Elena J.

   29 iulie 2018 at 14:14

   Foarte mult conteaza viata de dinainte de casatorie a ambilor soti, ce stil de viata au dus – libertin sau moral – daca au zamislit copilul inainte sau dupa cununia religioasa, daca au pazit zilele de post si sarbatorile, daca sunt sau nu viciosi, daca se impartasesc atat ei ca parinti cat si copiii. Toate acestea contribuie la formarea caracterului copilului si implicit la viitorul lui. De aceea unii copii se chinuie toata viata, se nac cu malformatii sau sunt indaratnici, pentru ca au fost zamisliti in zilele cand nu este ingaduit barbatului sa se atinga de femeie. Desigur, Sf. Taina a Botezului curateste orice pacat oricat de greu, dar mostenirea genetica de la parinti catre copii este cea care isi va pune amprenta toata viata. Situatiile difera, dupa cum ingaduie Dumnezeu, dupa cainta parintilor, dupa multe alte aspecte neintelese de ratiunea limitata a omului, numai de Pronia si intelepciunea lui Dumnezeu.

    
 3. ciprian p.

  29 iulie 2018 at 15:43

  Asa este , dar nu neaparat mostenirea genetica are amprenta pt toata viata, altfel n-am avea Sfinti in calendar cu parinti necredinciosi, chiar păgâni. Bineinteles ca are un pic de suferit copilasul până Îl afla pe Hristos, dar dupa ce Îl afla pe Hristos si-L urmeaza devine fiu al Său , deci mosteneste ” genetica” lui Hristos , adică putere să se lupte impotriva oricăror patimi trupesti venite prin sange de la stramosi. Avem asadar pe Sf. Ecaterina, Varvara, Sf. Pantelimon, Moise Arapul, sf. Iustina, si mai multi cuviosi care o avut parinti nu chiar bisericosi.
  Bineinteles ca cel mai potrivit e sa avem toyi parinti ca ai pr. Cleopa, sau pr. Paisie Olaru, sau ca Sfintii Zaharia si Elisabeta, sau Sf. Ioachim si Ana.
  Dar copilul poate ajunga sa repare greseala parintilor si la randul lui sa se roage pt. neamurile sale din iad.
  Doamne ajuta!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: