RSS

Daca trebuie sa-ti jertfesti viata pentru femeia ta, sa fii facut bucati de o mie de ori, nu refuza s-o faci

02 iul.

Tu, bărbatule, îl auzi pe Pavel, care o povăţuieşte pe femeie să ţi se supună ţie, şi-l lauzi şi-l admiri. Auzi însă ce spune mai jos: „Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre aşa cum şi Hristos a iubit Biserica şi pe Sine S-a dat pentru ea.” (Efeseni 5, 25). Ai văzut mai înainte un model de supunere? Vezi acum şi modelul de iubire.

Vrei ca femeia să ţi se supună aşa cum Biserica i se supune lui Hristos? Poartă-i şi tu ei de grijă, aşa cum Hristos îi poartă de grijă Bisericii. Şi dacă trebuie să-ţi jertfeşti viaţa pentru ea, să fii făcut bucăţi de o mie de ori, să le suferi şi să le rabzi pe toate, nu refuza s-o faci. Căci nici măcar aşa nu vei face ceva egal cu ceea ce a făcut Hristos pentru Biserică, de vreme ce tu vei suferi acestea pentru cea cu care eşti unit, iar Domnul a suferit pentru cea care s-a întors împotriva Lui şi L-a nesocotit.

Aşadar pe când Hristos, nu cu ameninţări, nu cu huliri, nu cu spaime, ci cu multă iubire şi blândeţe, cu grijă şi jertfă a reuşit să inspire încredere celei care atât de mult L-a necăjit, aşa să faci şi tu, aşa să te porţi cu femeia ta. Dacă nu-ţi acordă atenţie, dacă te înfruntă cu mândrie, dacă te nesocoteşte, vei putea s-o îndreptezi prin marea ta purtare de grijă, prin dragostea şi bunătatea ta, nu prin mânie şi înfricoşare. Doar pe un slujitor îl poţi cuminţi în felul acesta, sau poate că nici pe el, pentru că se va înfuria degrabă şi va înceta să te mai slujească. Pe tovarăşa ta de viaţă, pe mama copiilor tăi, pe temelia oricărei bucurii din familie, nu trebuie s-o îndreptezi cu sălbăticie şi ameninţări, ci cu iubire şi bune maniere.

Sfântul Ioan Gură de Aur, https://www.ganduridinierusalim.com

 
5 comentarii

Scris de pe 2 iulie 2018 în CASATORIE, DRAGOSTEA

 

5 răspunsuri la „Daca trebuie sa-ti jertfesti viata pentru femeia ta, sa fii facut bucati de o mie de ori, nu refuza s-o faci

 1. ciprian p.

  2 iulie 2018 at 21:47

  mda..pt.fumeie sa te lasi facut bucati de 100 de ori, si daca trebe pt. Iisus Hristos sa te lasi facut bucati numai odata atunci sa dai inapoi ha? nu puneti pe fumei asa de sus ca si asa is destul de pline de mandrie, greu sevmai smeresc!

   
  • Elena J.

   2 iulie 2018 at 22:18

   Mesajul Sf. Ioan Gura de Aur e mult mai profund decat ai putut tu sa intelegi…

    
 2. ciprian p.

  3 iulie 2018 at 7:35

  🙂 eu stiu ce zice Sf. Ioan si inteleg, dar pana la a-ti da viata pt. ea, e deja prea fantezie 🙂 .
  Femeile si tinerele de azi is prea cu nasu pe sus. stiu numa sa ispiteasca pe barbat.

   
 3. ciprian p.

  3 iulie 2018 at 9:10

  uite ce e: pe mine m-a deranjat oleaca titlu intelegi?… dupa titlu doar. Pt. ca titlu insufla o parere gresita despre femeie ca si sotie. trairea intre cei 2 nu tre sa fie un romantism si nustiu ce viata cu miere si lapte , indragostire si poezie, pricepi? e frumos si dragastos , dar nu-i ortodox. crestineste , tre sa fie ca frate si sora ajutandu-se unu pe altul pt. mantuire. daca baiatu sta mereu indragostit de ea, atunci Hristos nu mai incape in mintea sa, pricepi? de aceea cei doi devin una si amandoi slujesc impreuna lui Iisus Hristos. trebuie sa fie simpla legatura dintre cei doi, ca daca e profunda, atunci mai mult se vor ingriji cum sa placa celuilalt, iar nu lui Hristos! ce te faci daca vine prigoană? mori de dorul ei si nu ajungi sa mori pt. Hristos!
  mno..da scuze daca nu m-ai inteles. io nici n-am prea vizionat blogu asta ca mi se pare prea sensibil asa slabutel :). acuma am vazut ca e al tau, o femeie. Deci de asta ca il administreaza o Elenă :). Doamne ajuta! iertati .

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: