RSS

FACEBOOK – cel mai mare cosmar al zilelor noastre

29 ian.

eeSarah a crezut că a găsit bărbatul perfect, dar ce a aflat, însă?… Că acest bărbat nu avea nicio rețea de socializare și nici smart phone, ci un simplu telefon, astfel, fiind imposibil să-l eticheteze pe Facebook în fotografia pe care tocmai o făcuse împreună. Sarah, șocată de acest lucru, se duce acasă și-l caută pe internet cu nădejdea că îl găsește măcar pe o rețea de socializare. Spre marea ei mirare, bărbatul nu poate fi găsit în mediul virtual, ci numai… în realitate, față în față.
–Totuși, când ai o părere despre ceva, tu cui o spui?
–Cred că… persoanei care este lângă mine.
–Și cum pot afla ceilalți ce ai mâncat la prânz, ce locuri ai vizitat și cu cine ai fost?
–Pot afla doar dacă… mă întreabă personal.
La auzirea acestor răspunsuri șocante, Sarah se duce speriată și bulversată la prietenele ei să le spună despre acest bărbat… fantomă:
–Fugi, Sarah de el! Este un manipulator, nu are amprentă digitală, nu poate fi găsit pe nicio rețea de socializare! Gândește-te, dacă nu poate fi etichetat pe Facebook, există, e real??…

 
3 comentarii

Scris de pe 29 ianuarie 2018 în ELENA J., INTERNET

 

3 răspunsuri la „FACEBOOK – cel mai mare cosmar al zilelor noastre

 1. Adriana

  29 ianuarie 2018 at 22:03

  Din pacate, prea putini inteleg adevarul din spatele acestui exemplu atat de graitor pentru zilele noastre. Ironia face ca „imprietenindu-te” pe fb cu strainii, cu acei oameni pe care nu i-ai vazut niciodata in viata ta, sa ii consideri amici si demni de incredere, iar pe cei pe care ii cunosti de o viata, cum ar fi familia, sa ajungi sa ii consideri dusmani pentru ca incearca sa te previna in privinta marelui pericol care te pandeste. Stiu…am fost pe acolo…am trait cele descrise mai sus intr-o oarecare masura si mai stiu ca daca as fi citit atunci aceste randuri, nu ar fi avut nici un ecou, pentru ca ma credeam in siguranta, credeam ca detin controlul, cand de fapt eu eram deja de mult timp…manipulata.
  Cata vreme vor exista „corbi” naivi si dornici de admiratie, vor exista si „vulpi” care sa le dea pe masura asteptarilor lor: linguseli, laude, slava desarta. Si atunci, de ce sa plece ” corbii” dintr-un asemenea mediu in cel real, unde linguselile, admiratia si laudele sunt pasari rare? Vanitatea le este hranita pe fb, acolo sunt „cineva”. Si uite asa le trece viata traind in amagire….dar te cred cand ii previi? Nu.

   
  • Elena J.

   29 ianuarie 2018 at 22:21

   Asa este, Adriana… Si nu e deloc amuzant, desi la prima vedere pare. Treaba e serioasa si foarte ingrijoratoare! Dumnezeu sa ne dea intelepciunea de a discerne!

    
 2. Jan Valjean

  30 ianuarie 2018 at 10:08

  Facebook impreuna cu toate retelele de socializare nu fac decat sa duca la izolarea utilizatorilor in mediul virtul,fara legaturi cu lumea reala,cu oameni si evenimente reale,nu doar imaginare.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: