RSS

Puterea caintei

23 ian.

metanie1_w1000_h666_q100Când ai săvârșit un păcat și ești conștient de gravitatea lui, părându-ți rău pentru el, ia-ți singur un canon prin care să vadă Dumnezeu că te căiești sincer de greșeala făcută; strâmtorează-te cumva, pedepsește-te singur, înfrânează-te de la anumite pofte, bucurii sau plăceri – fie ele culinare sau de orice fel. Că văzând Bunul Dumnezeu părerea ta de rău, te primește la El înapoi, te face neprihănit ca la început și șterge orice urmă de păcat prin puterea pocăinței tale și a lacrimilor ce le-ai vărsat. Dar canonul să fie pe măsura păcatului săvârșit, căci tot ce e făcut cu plăcere se plătește cu durere – fie aici, vremelnic, fie în veșnicie.

Oameni suntem, greșim zilnic, cădem, ne ridicăm, și apoi cădem iar. În același păcat. Dar nu pentru aceasta ne osândește Dumnezeu – căci știe neputința și firea slabă a omului – ci pentru faptul că nu ne pare rău de păcatul făcut, nu ne recunoaștem vina și nu dorim să ne îndreptăm.

Poți să nu fi făcut niciun păcat, să fii drept înaintea lui Dumnezeu, dar dacă te crezi mai presus decât ceilalți, dacă te vezi curat și drept, iar pe toți ceilalți mai răi decât tine, ești pierdut, rătăcit și căzut din har. Căci de o mie de ori este mai plăcut înaintea lui Dumnezeu păcătosul smerit decât dreptul mândru. Pentru că pocăința este arma cea mai puternică care îi înfricoșează pe demoni, ea fiind asemenea unui botez, unei băi curățitoare care spală orice păcat, oricât de greu înaintea lui Dumnezeu.

Elena J.

Publicitate
 
3 comentarii

Scris de pe 23 ianuarie 2018 în ELENA J., POCAINTA

 

3 răspunsuri la „Puterea caintei

 1. Claudia

  24 ianuarie 2018 at 21:06

  Buna seara! Citarci cu mult drag email-urile de la d.voastra. Sunteți deosebita,va mulțumesc! Seara buna!

   
  • Elena J.

   24 ianuarie 2018 at 21:09

   Dumnezeu sa ne ajute! Sanatate si mantuire va doresc si eu!

    
 2. Tomuta Corina

  29 martie 2018 at 15:52

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9
  El a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi. 1 Petru 2:24
  În El avem, prin credinţa în El, slobozenia şi apropierea de Dumnezeu cu încredere.Efeseni 3:12

  In Biblia mea asta scrie, nu autopenitenta!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: