RSS

Dragostea care e jertfelnica

29 dec.

infirmiDragostea nu reproșează, nu suspectează, nu aduce aminte greșelile tinereții, nu numără, nu contabilizează, nu invidiază, nu te pune în posturi înjositoare. În dragoste nu e competiție, nu e umilință, lăudăroșenie, gelozie, poftă sau teamă. În dragoste este doar bunăvoință, îngăduință, curăție, bucurie, și liniște. Dragostea presupune supunere fără de robie. Dragostea presupune să le vezi pe toate, dar să taci și să continui să iubești. Dragostea este cercare fără de viclenie; mustrare fără înjosire; dăruire fără sărăcire. Dragostea este peste toate acestea, o jertfă care se dăruiește pe sine zilnic, necondiționat și fără să se împuțineze.

Însă, la unii oameni iubirea este trecătoare. Ei iubesc numai când au de câștigat, numai pe timp de pace. Ei iubesc numai tinerețea, frumusețea, bunăstarea și sănătatea din ceilalți, iar când acestea s-au trecut, dispare și iubirea. Dar oare a fost iubire sau doar un fior trecător, o poftă, un interes ascuns?…

Oamenii confundă adeseori pofta cu iubirea. Pofta de a poseda frumusețea celuilalt care nu este altceva decât dorință, nu iubire. Pofta de a fi lângă cel inteligent sau bogat care nu este altceva decât interes. Or, dragostea adevărată nu e condiționată de nimic, nici de timp, nici de spațiu, nici de frumusețe sau alte lucruri pieritoare. Iar calitatea omului stă în calitatea dragostei lui – după cât este dispus să jertfească în mod dezinteresat, necondiționat pentru scopuri nobile.

ELENA J.

 
Un comentariu

Scris de pe 29 decembrie 2017 în DRAGOSTEA, ELENA J.

 

Un răspuns la „Dragostea care e jertfelnica

  1. Maria Magdolna Miller

    29 decembrie 2017 at 18:07

    Fie care cuvant este adevar , este adevar absolut si este bine sa afle totii ce anseamna a iubii !!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: