RSS

Ce-ti doresc azi, tie, dulce Romanie?

01 dec.

sa ramaiÎţi doresc ca viitorul tău măreţ să nu mai fie doar în poezia lui Eminescu, pentru că eşti o ţară cu oameni mari. Tu caută-i, Românie, la casele mici. Îţi doresc să zâmbeşti de fericire, să nu mai fii o ţară tristă, plină de oameni dărâmaţi, şi nici plină de cruci care au făcut păienjeni la subţiori, adormind înfipte pe la răscruci de drumuri. Taie lăstarii amărăciunii, ei îţi ucid creierul şi îţi zbârcesc faţa frumoasă. Îţi doresc să fii o scară spre Rai, să nu mai fi considerată „balamucul balcanic” (R. Paraschivescu) pentru că glia ta, din vestul Mării Negre, este SMURD-ul latinilor la poarta Orientului, iar forma ta teritorială de peşte, aminteşte lumii de urmaşii lui Hristos. Tu, Românie, fii gura Lui. Îţi doresc să naşti mulţi, mulţi copii. Iar tu stopează rata avorturilor nesăbuite ale ultimelor decenii, crime care ţi-au golit şcolile de elevi şi fabricile de tineri, căci fără ei vei fi invadată de samsarii care-ţi vor mutila naţiunea cu viaţa lor searbădă şi pestriţă. Îţi doresc să ţi s-asculte rugăciunile, dar nu-L mai ţine pe Dumnezeu încuiat cu lacătul în biserici (N. Iorga), de luni până sâmbătă. Pentru ca atunci când ţi se bat copiii în şcoli, când îţi sunt violate fetele pe după blocuri sau când Parlamentul legiferează prostituţia ori sodomia, Tatăl din ceruri să poată interveni. Îţi doresc moştenirea întregită, să ai parte de tot pământul tău, pentru care au luptat Mircea, Ştefan, Mihai, Horea sau Avram. Dar ca s-o păstrezi trebuie să lupţi. Tu nu uita nici o clipă că ai şi cerul de deasupra ta. Pentru petica aceasta celestă a luptat în locul tău Hristos, la Golgota. Aşa-ţi doresc, Românie, de ziua ta. La mulţi ani!

Nicolae G.

Reclame
 
3 comentarii

Scris de pe 1 decembrie 2017 în ROMANIA, Uncategorized

 

3 răspunsuri la „Ce-ti doresc azi, tie, dulce Romanie?

 1. popaines

  6 ianuarie 2018 at 22:28

  Articolul este scris de catre Nicolae Geanta! De ce nu ii mentionati numele complet, mai ales ca stiti cu certitudine cui apartine. Asa este corect! Gand bun si un an nou binecuvantat!

   
  • Elena J.

   6 ianuarie 2018 at 23:07

   Din simplul motiv ca asa am obisnuit sa semnez si nu pentru ca as avea alte retineri ascunse. Si pe mine tot asa ma trec ca autoare a articolelor atunci cand scriu. Dumnezeu ne cunoaste pe fiecare in parte, numele este doar ceva de suprafata…

   Ganduri bune si din partea mea! Sanatate si mantuire!

    
 2. popaines

  7 ianuarie 2018 at 9:09

  Va multumesc d-na Elena pentru raspuns. Totusi, corect este, ca atunci cand publicati un articol, o poezie, un editorial, etc. sa fie mentionat autorul, cu numele complet. In primul rand din respect pentru munca lui, din respect pentru blogul pe care postati si nu in in ultimul rand pentru cititorii care vor sa citeasca si alte articole ale aceleiasi persoane, putand sa fie identificat tocmai prin numele domniei sale. Daca autorul nu ar fii dorit sa fie cunoscut, nu s-ar fi semnat.Mai mult decat atat , asa este deontologic profesional.
  Respect pentru ceea ce incercati sa transmiteti, succes si la cat mai multi cititori! Fie ca Dumnezeul pacii sa va tina in carul Lui de biruinta, mereu si pretutindeni!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: