RSS

Cea mai mare nevointa este sa dobandesti dragostea

17 nov.

basmalutaSunt priviri care nu se mai pot întâlni ca înainte, iar aceasta pentru că s-a răcit dragostea. Și nu mai vorbim de iubirea dușmanului, dar ne întrecem în orgolii și cu fratele, fie el prieten, soț sau părinte. Iar principala cauză care distruge relațiile este mândria. Poți să fi ajuns la măsuri duhovnicești înalte, să trăiești ca un ascet, să faci nevoință aspră, dar dacă ai ură în inimă, toate acestea nu îți ajută la nimic, pentru că dragostea este mai presus decât toate; doar ea dă valoare celorlalte osteneli și virtuți.

Am ajuns să credem că noi înșine ne suntem suficienți pentru a trăi, pentru a fi fericiți, pentru a ne mântui, chiar. Ce înșelare grozavă! Tocmai de aceea am pierdut pacea inimii, pentru că am rupt legătura cu frații și trăim doar pentru propriul ego. Iar pacea nu o vom dobândi până nu ne smerim, până nu scoatem ura din suflet, până nu recăpătăm dragostea cea curată de odinioară.

Așa ne-a făcut Dumnezeu – să avem nevoie unul de celălalt, să depindem unul de celălalt, să ne căutăm, să ne completăm, să ne întregim. În singurătate nici bucuria n-ai cui s-o împărtășești, nici suferința cu cine s- împarți. Iar mântuirea tot în raport cu celălalt o dobândești – suportându-i zilnic caracterul dificil, neputințele, acceptându-i defectele și minusurile. Aceasta este cea mai mare nevoință, mai mare decât oricare alta! Și pentru că dragostea este cea mai mare virtute, are și cei mai mulți dușmani, fiindcă rezistența vieții este iubirea!

Elena J.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 17 noiembrie 2017 în DRAGOSTEA, ELENA J.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: