RSS

Misiunea tinerei generatii – Mircea Vulcanescu

22 aug.

vulcanescuCea dintâi misiune a tinerei generații este să asigure unitatea sufletească a românilor, să șteargă deosebirile regionale în măsura în care înseamnă altceva decât nuanțarea unui aceluiași suflet național.

A doua misiune a tinerei generații este să exprime în forme universale acest suflet românesc, să găsească formele autentice de viață cele mai potrivite acestui popor, în literatură, filosofie, artă, teologie și știință și să le strălucească în ochii lumii întregi.

Dacă tineretul acestei țări nu reușește să reducă idealurile omenești  centrifugate ale românilor din diferite colțuri ale țării într-un singur chip al omului românesc, unitatea politică a acestui neam mi se pare amenințată.

A treia misiune a tinerei generații este pregătirea pentru ceasurile grele care pot veni. Să înfăptuiască sufletește pentru apărarea neamului ceea ce generația predecesorilor ei a înfăptuit în atac. Să încerce să ocolească repetarea greșelilor din trecut și să fie gata să reziste pentru orice eventualitate, cu orice preț și în orice condiții. Misiune extrem de grea dată fiind configurația sufletească anarhică a tinerei generații și care nu va putea fi îndeplinită decât printr-o renunțare la lupta pentru autorealizare.

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 22 august 2017 în ROMANIA, TINERETE

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: