RSS

Noaptea – un prilej de a te ruga in liniste

23 mai

Noi, la Sfântul Munte ne trezeam fără ceas. Când venea ora, îndată ne sculam. Şi obosit de-ai fi fost seara, şi chiar dacă ai fi adormit târziu, când venea ora, zburai în picioare. Este o obişnuinţă, îndată ce te trezeşti, să zbori în picioare. Bineînţeles, se poate şi să te întorci pe cealaltă parte şi să te ia somnul până la prânz. Foarte rău! De aceea, îndată ce te trezeşti, să te ridici din pat. Să alegi ceasurile de noapte. Intri mai uşor în rugăciune. Chiar şi întâmplător dacă te trezeşti noaptea, nu te culca îndată la loc; este un prilej pe care ţi-l dă Dumnezeu să te rogi, cât poţi, în linişte.

Pr. Porfirie, ganduridinierusalim.com

Reclame
 
4 comentarii

Scris de pe 23 mai 2017 în RUGĂCIUNE

 

4 răspunsuri la „Noaptea – un prilej de a te ruga in liniste

 1. scortisoara

  26 mai 2017 at 17:59

  Da . Confirm pentru ca am incercat si asa e. E o liniste atat de adanca , nu exista nimic care sa te perturbe si poti vorbi in pace cu Dumnezeu . In linistea aia poti sa-I spui toate cate te apasa …. intai te minunezi tu singur/a ca Te asculta dupa care te obisnuiesti si ai nadejedea ca nu vorbesti cu vazduhul , cum ai mai putea sa te indoiesti pentru ca si sufletul al simti mai usor. si stii ca iti poarta Dumnezeu de grija . Nici nu conteaza ca nu vezi nimic , ai certitudinea interioara . E ceva ce nu se poate descrie , vezi din ce ti se intampla in timpul zilei , cum dispar toate obstacolele lumesti care ti se pareaui munti de netrecut . imposibilul devine posibil si nu e magie .

   
  • Elena J.

   26 mai 2017 at 18:07

   Noaptea sunt cerurile deschise iar rugaciunea ajunge la Dumnezeu direct, fara mijlocitori. E curata si fara ganduri lumesti. In timpul zilei, omul are mintea imprastiata si greu se poate concentra…

    
 2. scortisoara

  27 mai 2017 at 10:52

  Cred . Este posibil sa simti ca se comprima timpul noaptea cand te afli in rugaciune ? Am trait o experienta stranie intr-una din nopti . Am stat la rugaciune ( cu lumanare aprinsa )de la ora 23 pana la 4:30 dim. citisem Plansurile SF . Efrem Sirul si multe acatiste . Intervalul de 5 ore petrecut in rugaciune nu l-am perceput decat ca fiind maxim 15 minute ….unde am fost eu tmp de 5 ore ? Cand am ridicat ochii din Acatistier era ora 4:30 si nu simtisem timpul …. nu oboseala , nu somn , nimic impovarator . Experientele acestea sunt foarte rare …… ma mai rog noaptea dar nu am mai avut asemenea trairi . Sau mi s-a intamplat sa-mi ridic privirea din Psaltire si sa vad ca flacara lumanarii se lungise mai mult de 10 cm ca un fir de ata , parand ca ceva o absoarbe , nici un curent ( de regula e curentul ce trece pe sub usi ) nu o perturba ….

   
  • Elena J.

   27 mai 2017 at 12:17

   Prin rugaciunea curata si sincera cred ca este posibil orice, dupa cum ingaduie si Dumnezeu.

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: