RSS

Pr. Arsenie Boca – despre relatiile dintre soti

02 mai

Parintele-Arsenie-Boca-1Despre trăirea împreună. Regula de aur în familie constă în evitarea extremelor: nici abuz din partea unuia, nici refuz din partea celuilalt. Dar să nu se creadă că între cele două extreme totul este îngăduit. Părintele Arsenie Boca recomanda de asemenea evitarea alcoolului și a oricăror aberații sexuale, exacerbarea cu orice preț a plăcerii senzuale. Păzirea deci a unei armonii între iubirea spirituală și trupească, a unei frumuseți și pudori.

Când bărbatul este plin de alcool, se instalează sarcini extrauterine, care trebuiesc operate, căci pot duce chiar la moartea femeii. Din cauza beției bunicilor și părinților, copiii pot fi atinși de epilepsie. Deci feriți-vă de legături conjugale când bărbații sunt plini de alcool.

Mulți bărbați preferă femeile sterile, ca să poată profita fără restricții, dar vina o vor plăti prin ratarea vieții. Retroactiv nu se mai poate corecta nimic. De vinovăția de a nu avea copii sau a avea copii puțini, nu știu cum vă va dezlega Dumnezeu. Instalându-se sterilitatea la femei, sau impotența la bărbați, se poate pierde echilibrul. Antecedentele sexuale, aventuroase, înainte de căsătorie pot duce la sterilitate.

Instinctul sexual. Trebuie tămăduită patima folosirii greșite a instinctului sexual. Între creier și instinctul sexual este o legătură medicală. Trebuie timp să-ți alimentezi mintea cu cele bune, cu idei duhovnicești. Rolul duhovnicului și al medicului chiar constă în a lămuri pe om, mai ales pe cei tineri, asupra pericolelor pe care patima aceasta le poate produce asupra sănătății trupești și mintale. Ne putem închipui cum ar fi sancționat părintele Arsenie Boca sexualitatea și onania recomandate astăzi chiar de medici și de revistele feministe și erotice.

Trebuie păstrată o anumită frână, un anumit calendar, după calendarul bisericesc: păzirea zilelor de post (miercurea și vinerea, pentru însemnătatea lor religioasă). Pentru creștini, aceste două zile sunt zile de întristare, de meditație și rugăciune, nu de plăceri trupești. La fel în zilele de Duminică și Sărbători, când se săvârșește Sfânta Liturghie, Jertfa Domnului Hristos, în posturile anuale, în timpul sarcinii femeilor și alăptării pruncilor.

ganduridinierusalim.com

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe 2 mai 2017 în CASATORIE

 

Un răspuns la „Pr. Arsenie Boca – despre relatiile dintre soti

  1. GHEORGHE.george1982

    3 mai 2017 at 16:21

    @Elena,
    ce intelegi prin combustibil mascului?

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: