RSS

Vei vrea atunci, dar va fi prea tarziu!

30 apr.

saraciaUnii vor ca la tinerețe să se distreze și abia la bătrânețe să se întoarcă la Dumnezeu, să se căiască și să se îngrijească de suflet. Puterea tinereții o epuizează în desfătări, lăcomii și plăceri, iar bătrânețea ofilită caută să o dea lui Dumnezeu. Dar la bătrânețe de mai ajungi, vei vrea să te întorci la El dar nu mai ai puterile întregi.

Vei vrea atunci să mergi la biserică, dar nu vei putea din cauza bolii care te ține legat la pat. Vei vrea să zici și tu o rugăciune, dar gura ți-e încleștată, ochii nu mai văd bine, memoria te-a lăsat. Vei vrea să postești și tu atunci, dar stomacul tău îmbuibat cu cărnuri și băuturi în zilele oprite, nu te mai ține. Ții în schimb regimuri peste regimuri chiar de nu vrei, dar te obligă doctorul; de Dumnezeu n-ai vrut să asculți.

Vei vrea să faci și tu măcar câteva metanii, dar coloana ta susținută de cârjă nu-ți mai permite. Vei vrea atunci să chemi și tu un preot să te spovedească și să te împărtășească, dar ți-e rușine de păcatele tale, ți-e rușine de preot pentru că toată viața ai fugit de el, îi închideai ușa când venea cu agheasma. Vei vrea să faci și tu o milostenie, să dai bani la săraci, dar pensia ta mică nu-ți asigură decât medicamentele. Vei vrea atunci să-ți îndreptezi copiii ce au apucat pe căi greșite, dar va fi prea târziu pentru că ei au crescut în aceeași necredință și nepăsare ca și tine.

Vei vrea atunci să rupi și să arzi toate cărțile și scrierile tale împotriva lui Dumnezeu, dar va fi prea târziu pentru că ele s-au răspândit în lume și mulți ți-au urmat îndemnurile tale cele rele. Vei vrea atunci să dai timpul înapoi, să fii din nou tânăr, să-ți corectezi trecutul păcătos, dar bătrânețea nu te iartă. Te uiți în urmă și-ți vezi trecutul ratat. Privești înainte și-ți vezi sufletul în mâinile dracilor.

Frate creștine, pe patul morții nimeni nu-ți garantează mântuirea. Tot ce-i făcut cu plăcere, se plătește cu durere. Ai tu vreo garanție că ajungi la bătrânețe? Ai tu vreun contract încheiat cu Dumnezeu? Lucrează, așadar, la mântuirea sufletului cât este ziuă, căci vine noaptea și atunci va fi prea târziu.

Elena J.

 
3 comentarii

Scris de pe 30 aprilie 2017 în ELENA J.

 

3 răspunsuri la „Vei vrea atunci, dar va fi prea tarziu!

 1. Nelutu

  1 mai 2017 at 12:44

  In viziunea ta,pentru o ipotetica mintuire a sufletului,trebuie sa ducem o viata de calugar,fara nici o placere lumeasca?Daca am fi cu totii calugari,cum s-ar mai inmulti oamenii?Ti se adreseaza un barbat de 69 de ani,ordodox,dar nu fanatic!

   
  • Elena J.

   1 mai 2017 at 13:35

   A fi credincios in stilul prezentat de mine mai sus, nu inseamna ca nu ai voie sa te si distrezi, ci sa nu te arunci in numele divertismentului in mocirla pacatului. Nu inseamna sa nu iti faci prieteni, ci sa nu te faci prin ceilalti prieten cu pacatul. Deci ortodoxul face orice, dar fara de pacat. Partea cu calugaria nu intra in discutia noastra, viata aceasta trebuie sa o traiasca toti crestinii, nu doar cei ce sunt prin manastiri. Iar Casatoria este o Taina mare a lui Dumnezeu, nu a subestimat-o nimeni.

    
 2. Ipu

  1 mai 2017 at 20:55

  De ce este diavolul mai puternic pe pământ!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: