RSS

Tehnici psihologice care faciliteaza comunicarea

24 apr.

1. Stai mai aproape de rival pentru a evita atacurile! Atunci când știi că te așteaptă discuții cu o persoană agresivă, la orice întâlnire stai mai aproape de el, chiar dacă îți provoacă disconfort. Acest truc psihologic dezarmează rivalul agresiv.

2. Când nu ești mulțumit de răspunsul unei persoane, privește-o în ochi! Atunci când nu sunteți mulțumit de răspunsul unei persoane și nu o puteți desluși, priviți-o în ochi. Această privire va face ca persoana să se simtă sub presiune. Totodata aceasta persoană va stimula persoana să finalizeze gândurile și formularea lor mai exactă.

3. Memorează numele persoanelor! Atunci când discuți cu oameni este mega-important să te adresezi lor pe nume. Auzind numele său, persoana devine mai încrezută și mai „evidențiată” în mulțime. În rezultat, acest truc îi va aduce mai multă reputație și popularitate.

4. Când ceri ajutor cuiva, ai putea să-i trezești simțul de „a fi important”. Sintagma „Am nevoie de ajutor” este cu adevărat magică. Oamenilor le conferi o importantă senzație de a simți necesitatea lor. Începând conversația cu aceste cuvinte magice, fii sigur că vei obține ajutor.

5. Notează-ți gândurile atunci când te simți depășit de o anumită neliniște sau temere! Unele momente de neliniște – probabil este comun pentru toți. Când vă aflați în această stare, notați gândurile într-un notebook sau pe o foaie și păstrați-le undeva deoparte. În acest sens, te ușurezi sufletește.

6. Postura dreaptă a corpului inspiră încredere. Poziția dreaptă a spatelui și a umerilor face minuni atât în viața personală cât și cea profesională. Aceasta oferă o senzație a deschiderii interioare și a încrederii. De asemenea, inspiră respect interlocutorului.

7. Înainte de a te saluta cu cineva prin strângerea mânii, încălzește-ți-le! Mâinile reci sunt asociate cu un boț de sare. Dacă dorești să te saluți cu cineva strângându-i mâna, ai grijă ca mâinile tale să fie calde. Aceasta deoarece ajută la stabilirea unei atmosfere mai prietenoase.

eustiu.com

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 24 aprilie 2017 în SFATURI

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: