RSS

Cu unele ispite trebuie sa lupti, dar de desfranare se cade sa fugi!

20 apr.

rugacDuhul curviei lucrează atât de subtil, încât nici nu-ți dai seama când te fură valul. Dacă în cazul multor ispite trebuie să lupți până le îndepărtezi, în privința desfrânării se cade să fugi fără să mai cumpănești situația. Duhul desfrânării a reușit să îmbie și pe cei mai înduhovniciți creștini, a adus căderi chiar în rândul marilor pustnici, nevoitori, postitori și făcători de minuni. Duhul desfrânării umple de necinste și sufletele cele mai curate, aducând apoi mustrare de conștiință amară, urmată de gândul de deznădejde până la sinucidere. Desfrânarea îl golește pe om de toate faptele lui cele bune, de aceea nu trebuie nici măcar stat la discuție cu ea, ci îndepărtată orice pricină de sminteală.

Fugi de femeia nerușinată care umblă mai mult dezbrăcată! Întoarce-ți ochii de la chipul și trupul ei frumos și ademenitor spre desfrânare! Nu te încrede în forțele proprii, pentru că desfrânarea este de cele mai multe ori mai tare decât tine și te poate birui cum a biruit pe mulți asceți nevoitori.

De nu-ți poți înfrâna mintea de la imaginea unei desfrânate, este pentru că nu ți-ai înfrânat întâi ochii de la vederea ei, deoarece acest păcat intră mai întâi prin privire și continuă cu imaginația. Transformă gândurile în rugăciuni! Și un alt lucru la care trebuie luat aminte: de vrei să îndreptezi pe cineva de păcatul desfrânării, nu te afunda prea tare în subiect, nu te arăta prea știutor, pentru că duhul necurat al desfrânării care îl stăpânește pe el, va ajunge să te chinuiască pe tine. Nefiind destul de întărit duhovnicește, trimite-l, mai bine, la duhovnic să fie sfătuit de către acesta – preotul este în măsură de a da sfaturi și de a fi „părtaș” unei asemenea patimi.

Elena J.

Reclame
 
4 comentarii

Scris de pe 20 aprilie 2017 în DESFRÂNARE, ELENA J.

 

4 răspunsuri la „Cu unele ispite trebuie sa lupti, dar de desfranare se cade sa fugi!

 1. evtodiev

  22 aprilie 2017 at 9:47

  Off topic: Un frumos documentar inchinat Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, a carui mana dreapta se afla la Manastirea Xenofont si a carui praznuire o savarsim maine

   
 2. mihaela.arnau

  25 aprilie 2017 at 15:08

  Frumos….mulțumesc pentru sfaturi. 

  Sent from Samsung tablet.

   
 3. viorica.

  4 mai 2017 at 11:37

  Cel mai mare ADEVAR = MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRE SFINTII LUI = Nimic nu este la intamplare ptr. nimeni = ptr.mine = am gasit aceasta pagine de cateva zile. MINUNAT . Va salut ” HRISTOS A INVIAT DIN MORTI ” !.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: