RSS

Maria de odinioara versus Eliza sec. XXI

27 mart.

Maria s-a născut la sat. E sfioasă, cu bun simț, deși nu are multă educație. Eliza s-a născut la oraș, e orgolioasă și imorală, deși are multă școală.

Maria își petrece copilăria jucându-se pe uliță cu ceilalți copii, alergând și cântând. Eliza e maniacă după jocurile virtuale de pe internet.

La 15 ani, Maria cunoaște aproape tot ce ține de gospodărie și grădinărit. Eliza nu știe nici măcar să-și spele șosetele.

La 18 ani, Maria gătește ca o gospodină adevărată. Eliza mănâncă de la fast – food; în afară de ouă și cartofi prăjiți nu știe să mai facă altceva.

La 17 ani, Maria nu știe ce-i dragostea, nu a cunoscut niciun băiat până la această vârstă; nu știe ce înseamnă cluburi, machiajul sau băutura. Eliza a schimbat 3 băieți până acum. E dependentă de țigară, petrece până târziu, schimbând mașini de lux.

La 22 de ani, Maria cunoaște primul băiat cu care se și mărită; e fată de casă, gospodină, la scurt timp are primul copil. Eliza încă mai testează băieții.

Până la 30 de ani, Maria are deja 4 copii. Eliza, de teamă să nu rămână singură, se mărită cu cine mai poate. Pe la 35 de ani se hotărăște să facă primul copil – unul e suficient.

Maria moare de bătrânețe, cu gândul împăcat, înconjurată de copii și nepoți. Eliza încă dezbate drepturile ce i se cuvin după divorțul de cel de-al doilea soț…

Elena J.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 27 martie 2017 în ELENA J.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: