RSS

Persoanele de alta credinta nu pot fi nas de botez

26 nov.

Cristi Toni G. întreabă:

Botezul poate fi facut de catre viitorii nasi, daca nu sunt casatoriti si doar logoditi? Poate fi facut botezul cand unul din nasi este de religie catolica (partea masculina este din Italia/catolic)? Ambele intrebari sunt valabile in cazul meu si doresc sa stiu daca sa merg mai departe sau nu, caci nu vreau sa incalc canoanele Bisericii noastre Ortodoxe. Doamne ajuta!

Pr. Andrei Atudori a răspuns:

Doamne ajută! Cristi, mă bucură faptul că te interesează aceste aspecte și că dorești să faci lucrurile așa cum se cuvine.

Două persoane care nu sunt căsătorite, dar care doresc să facă acest lucru, nu pot boteza împreună. Așadar, cele două persoane care sunt „logodite” NU pot boteza împreună! Prin logodire prespun că ai în vedere o simplă cerere în căsătorie și purtarea unui inel de către viitoarea mireasă și în nici un caz slujba logodnei făcută în biserică.

Răspunsul din link-ul următor îl completează pe al meu, apropo de cum se procedează în acest caz: http://www.doxologia.ro/intreaba-preotul/daca-am-botezat-necununati-fiin

Nașul/nașa sau nașii (când sunt o pereche), trebuie să fie creștini-ortodocși. Nu se acceptă naș/nași de altă credință! Nu poți mărturisi în cadrul botezului credința în locul pruncului botezat dacă nu împărtășești aceeași credință cu el și cu Biserica (credința) în care el este boteazat. Spor în toate cele bune!

doxologia.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 26 noiembrie 2016 în BOTEZ

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: