RSS

Povete pentru mileniul trei

02 nov.

Bogatului Domnul îi cere să dea, iar săracului îi cere să rabde cu mulțumire. Sănătosul trebuie să ceară canoane de la duhovnic, iar bolnavului, boala îi este canonul. Mai greu este să fii nevoit să ceri, decât să fii obligat să dai. Bogatul ar trebui să dea în stânga și în dreapta, zicându-și cu bucurie: „Îți mulțumesc, Doamne, că nu mi-ai dat crucea acestora care primesc de la mine acum”. Că este cruce grea a depinde de mila altora.. Iar când nimeni nu are milă, este și mai grea! Dacă am vedea în fiecare sărac pe Domnul, nu am mai avea surplusuri în beciuri, în conturi și în șifoniere! Că nu ne-ar lăsa inima ca noi să huzurim, iar Domnul să cerșească.

Cine nu iubește pe Domnul, nici pe săraci nu iubește. Bogăția aduce împietrirea inimii, de aceea săracul tot de la sărac va ieși cu fărâmitura în barbă. Bănuțul pe care îl iei de la gura copilului și îl dai săracului valorează miliarde la Dumnezeu! Puțin dai, mult vei primi la Judecata lui Hristos, pentru că este scris: „Cel ce dă săracului împrumută pe Domnul”. Îmbogățiți-vă, ca să dați și altora. Dar nu așteptați prea mult ca să dați: s-ar putea să vă prindă moartea înainte de a fi mulțumiți de averea voastră! Îmbrăcați-vă mereu frumos, să fiți la modă. Dar hainele cele vechi să le dați de pomană. Așa, ați fost admirați și în viața de acum pentru eleganța voastră, veți fi admirați și în viața veșnică, pentru că L-ați îmbrăcat pe Hristos, iar El nu rămâne dator! Nu cheltuiți banii ca să vă îngrășați, ca mai apoi să vă plângeți pentru grăsimea de care nu mai puteți scăpa. Hrăniți mai bine săracii: așa nu se va plânge nimeni de grăsime, și nimeni nu va fi prea slab. Nu vă temeți de sărăcie, căci nu l-a omorât pe Iov, nu vă va omorî nici pe voi; temeți-vă de bogăție, căci am fost avertizați de Domnul: pentru puțină bunăstare aici, s-ar putea să pierdem bogățiile nestricăcioase ale vieții veșnice din Rai! Domnul să ne mântuiască!

 Pr. Sorin Croitoru

Reclame
 
2 comentarii

Scris de pe 2 noiembrie 2016 în SFATURI

 

2 răspunsuri la „Povete pentru mileniul trei

 1. Adriana

  3 noiembrie 2016 at 1:13

  La asemenea povețe, nimic de adaugat ci doar de urmat!
  Dumnezeu nu a lasat pe pamant un singur Lazar la poarta unui singur bogat. Acel Lazar a fost șansa de mântuire a bogatului, a fost mâna întinsa a Lui Dumnezeu pentru bogat. Insa e plina lumea de „Lazari” care isi cauta hrana zilnică prin tomberoanele de langa blocurile noastre…Eu cred ca ei au fost lasati in lume ca sa ne fie noua celorlalti, mai norocoși, prilej de a invata milostenia si de a o practica spre folosul sufletului nostru.
  Doamne ajuta!

   
  • Elena J.

   3 noiembrie 2016 at 10:07

   Exact, lipsa unora e darul/ocazia noastra de a face bine, mai spunea un parinte.

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: