RSS

Fara Duhul Sfant, omul se leapada cu usurinta de Hristos

02 nov.

Daca nu vom avea agonisit inlauntrul nostru Harul Sfantului Duh, putem noi sa stim oricate despre nu stiu ce comploturi masonice, despre nu stiu ce comploturi evreiesti, despre nu stiu ce buletine, pentru ca daca nu vom avea Harul, repet, oricum ne vom lepada. Oricum ne vom lepada! Deci asta este problema noastra: cum sa agonisim cu adevarat inlauntrul nostru Harul Sfantului Duh.

Pentru ca nu poti sa ai Harul in tine si sa nu stii ca il ai. Nu se poate asta. Poti sa il ai asa, sa zicem ca il ai de la botez, dar este acoperit de cenusa si de zgura patimilor. Sta acolo asteptand sa se aprinda. Daca nu simti focul – asta este marturia prezentei Harului. Dar daca nu simti focul dorintei, macar si cat de slabut, focul dorintei de a placea lui Dumnezeu, de a face voia Lui, inseamna ca nu este cu tine Harul Sfantului Duh. Si atunci inseamna ca trebuie sa-l cauti, poate ca l-ai simtit odata, ai simtit strapungerea inimii, ai simtit caldura asta, dar nu ai staruit in ea. Acum trebuie sa-l cauti din nou si calea iti va fi mai grea, va fi cu multe, multe ocolisuri. Iti va fi mai grea, dar va trebui sa-l cauti din nou. Daca ai simtit strapungerea inimii, daca ai simtit o data caldura ravnei de a face voia lui Dumnezeu, tu deja cam stii ce trebuie sa cauti. Nu esti fara o orientare, desi acum faci lucrurile mai mult rational. Le faci mai mult rational. Parintele Arsenie Papacioc vorbeste despre smerenie rationala, marturisire rationala, ca noi asa le facem, de aceea nu sunt roditoare, nu au suflu in ele. Dar poti sa faci asa chinuindu-te, asumandu-ti asta ca un canon, stiind ca Dumnezeu va vedea staruinta ta si dorinta ta si va privi cu mila la tine.

Deci asta este problema noastra si spre asta va indemn. Pentru asta va indemn sa luptati cu toata taria, ca nu are nici un rost sa va puneti asa tot felul de probleme care mai mult dezbina, ne iau timpul, ne consuma timpul in discutii nefolositoare, aduc intre noi dezbinare, numai vatamare. Nu are nici un rost. Daca Harul va fi cu noi, Harul Sfantului Duh va da fiecaruia sa simta si cand a facut cel mai mic compromis. Nu sa primeasca buletinul, dar si cand a facut cel mai mic compromis, cand s-a lepadat de Hristos prin cel mai mic compromis. A venit ora ta de rugaciune si ai zis : „Nu, ca-s obosit, acuma nu pot, 5 minute mai tarziu…” Mai tarziu. Ai amanat rugaciunea. Si aceasta este o lepadare. Dar constiinta te mustra imediat. Imediat iti spune constiinta ca ai fi putut, dar ti-a fost lene si ti-ai indreptatit lenea prin pretinsa oboseala. Si asta este o lepadare de Hristos, si pe asta o mustra constiinta. Cum sa nu mustre constiinta o lepadare de Hristos ca aceea care va fi in vremea lui Antihrist? Cum sa se poata petrece lucrul acela fara ca omul sa stie? Numai daca era de fapt dinainte mort. Cum a zis ingerul Bisericii din Sardes: „Iti merge numele ca esti viu, dar tu de fapt esti mort de mult! Numai numele iti este ca esti viu”. Deci daca nu ne ingrijim acum sa viem in Duhul, oricum nu vom face fata la vremurile care vor veni!

Sa ne ajute Dumnezeu tuturor sa putem sa intampinam vremurile care vor veni – nu stim cat de apropiate, cat de indepartate vor fi – sa le intampinam cu marime de suflet, cu taria credintei, si pana atunci sa facem asa cum zice Apostolul: „Rascumparati vremea, caci zilele rele sunt!” Amin”

Pr. Arsenie Muscalu

Publicitate
 
6 comentarii

Scris de pe 2 noiembrie 2016 în ANTIHRIST, MASONERIE

 

6 răspunsuri la „Fara Duhul Sfant, omul se leapada cu usurinta de Hristos

 1. ayeaye20

  2 noiembrie 2016 at 15:21

  Slab , tot Sf Arsenie Papacioc zice ca cine se roaga , cand se roaga(adica cu ote fixe si atat rugaciune de seara sI dimineata si in rest e cu gandu in alta parte, adica din 24 e numai 2 ore cu Dumnezeu )NU SE ROAGA DELOC

   
 2. Anca V

  2 noiembrie 2016 at 16:10

  Nu trebuie sa se roage vreun preot renumit pentru mine,caci Marele Preot este Isus Hristos.Deci nu am nevoie de intermediari ,ma inchid in odaita mea,iar la dreapta Tatalui ceresc este Domnul si Mantuitorul meu Isus Hristos,El mijloceste pentru mine.(Rom.8:34)
  Cine-i va osandi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a si inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu si mijloceste pentru noi!

   
 3. GHEORGHE.george1982

  4 noiembrie 2016 at 12:35

  @Anca V.,
  draga surioara,dupa cum ai scris numele Dumnezeului meu ,se vede ca esti crestina ,dar nu ortodoxa.Ca sa intelegi cat de mult conteaza mijlocirea unei persoane ,in rugaciune la Dumnezeu ,o sa-ti amintesc, din SF.SCRIPTURI,cand 4 persoane au coborat patul paraliticului,prin tavan,,si pt. credinta lor ,l-a vindecat.Mai mult de atat ,evreii,car-i dusmaneau pe romani,s-au rugat de Iisus sa vindece sluga sutasului pe motiv ca era om bun si i-a ajutat la zidirea sinagogii,si Domnul l-a vindecat,pt.rugaciunile lor etc.etc.Tu dca faci o ”pozna„ si ai o mama si un tata asprii vei primi pedeapsa maxima,dar daca ai o mama iubitoare,miloasa,buna va mijloci pt tine la tatal tau, rugandul si amintindui ca ai facut si fapte bune …………….si pt. acesta sa te ierte,cu o pedeapsa minima.DUMNEZEU are nevoie de mijlocitori in mantuire?. ”Sa va iubiti uni pe altii asa cum EU v-am iubit EU pe voi”.MARTIRII ,pt.chinurile si rugacinile lor cu multumire,mantuiau mii.Dunezeu sa te miluiasca si sa intelegi cu INIMA cele scrise.DOAMNE AJUTA!

   
 4. GHEORGHE.george1982

  4 noiembrie 2016 at 12:58

  P.S.-Legea iubirii se implineste prin ”…ibeste-ti vrasmasul”.Ori daca nu te rogi (mijlocesti)pt. el ,mare lucru n-ai facut.Iubirea ta pt.el il va face pe Dumnezeu milostiv,daruidu-i darul iubirii ce se va intoarce la tine.Ce poate fi mai suprem si sublim de atat?.

   
 5. GHEORGHE.george1982

  4 noiembrie 2016 at 16:20

  Am scris in viteza prima parte,ma grabeam.De e ceva ce nu intelegi ,scrie-mi!!!

   
 6. GHEORGHE.george1982

  4 noiembrie 2016 at 16:45

  ”Dar poti face acesta chinuindu-te,asumandu-ti ca un canon……” Un om s-a dus in muntele Athos ,la cele 2o manastiri ,si a intrebat:”ce sa fac sa ma mantui?”.La toate cele 20 a primit acelasi raspuns:”sa iubesti pe Dumnezeu si pe aproapele tau ca pe tine insuti”.A plecat putin necajit, dar si-a zis :”Doamne ,nici pe tine nu te iubesc si nici pe aproapele,dar voi trai cu gandul si rugaciunea ca si cum v-as iubi”.Dupa 30 ani dumnezeu i-a dat IUBIREA CEA ADEVARATA.DOAMNE AJUTA!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: