RSS

Cei mandri sunt nesuferiti si celor ce-i inconjoara

01 Aug

Când auzi pe cineva lăudându-se singur, începi să te scârbești și să te depărtezi încet de acea persoană, nerealizând de fapt că și noi la fel de nesuferiți suntem când ne mândrim cu ceva. Să ne imaginăm, astfel, cât de urât este îanintea lui Dumnezeu omul mândru. Nu-l suferă Dumnezeu și nu-l suportă nici oamenii auzindu-l că se laudă mereu cu vreo calitate, cu talentele, cu reușitele, cu inteligența, cu studiile, cu serviciul, cu hainele, cu mașina, cu casele… Iar unii se laudă chiar cu păcatele, cu faptul că trăiesc cu mai multe femei în același timp, că au furat, au înșelat, au câștigat la loto, că au bătut pe cineva, că au băut atâtea pahare cu băutură și alte păcate destul de grave dar cu care ei se laudă entuziasmați.

De ce atâtea orgolii? Pentru ce această luptă – de a fi cineva, de a ajunge cunoscuți, faimoși și lăudați de lume? De ce această luptă după șefie? Fiecare vrea să ordone și să fie peste celălalt, nu suportă să i se dea sfaturi.

Pe de altă parte, ce plăcut este cel ce se smerește pe sine. Cu cât se smerește, cu atât parcă-l iubești mai mult și te smerești și tu lângă el, de drag. Este iubit de cei din jur, mai ales de Dumnezeu și nu dă importanță celor ce-l consideră prost în bunătatea și smerenia lui.

Elena J.

Anunțuri
 
Un comentariu

Scris de pe 1 August 2016 în ELENA J., IPOCRIZIE

 

Un răspuns la „Cei mandri sunt nesuferiti si celor ce-i inconjoara

  1. george

    16 August 2016 at 21:57

    Foarte adevarat !

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: