RSS

Cate lacrimi ai pricinuit sotiei?

27 iun.

Câte lacrimi ai pricinuit soției? Gândește-te bine! De câte ori ai lăsat-o să poarte singură sarcinile de acasă? Sau ai lăsat-o să muncească peste măsură nefiindu-ți milă de ea, făcând chiar treburi bărbătești ce ar fi intrat în atribuția ta. De câte ori ai plecat la meciuri sau în bar, ori la jocuri de noroc, uitând că ai o familie acasă care te așteaptă cu lacrimi în ochi? Ori poate i-ai spus cu trufie: „Eu sunt bărbat, tu ești femeie, tu trebuie să taci!” Sau poate ai dat comandă cu degetul considerând-o sluga ta. Întreabă-te cu sinceritate: ți-ai luat soție sau slugă? Ori poate i-ai adus aminte de greșelile din tinerețe. Ori poate consideri că totul e al tău și că tot ce ai realizat ai făcut-o singur, nu împreună cu ea. Sau poate ai jignit-o, ai țipat la ea, sau chiar ai îndrăznit să ridici mâna asupra ei. Sau ai gonit-o de acasă lăsând copiii cu lacrimi pe obraz.

Sau poate ai părăsit-o pe motiv că nu mai e așa frumoasă ca atunci când era tânără, că s-a îngrășat, ori că s-a îmbolnăvit și nu mai poți fi împreună cu ea ca-n tinerețe. Sau poate nu ai îngrijit-o când era bolnavă. Sau poate ai obligat-o să facă avorturi. Sau nu i-ai acordat înțelegere slăbiciunilor ori nevoilor ei femeiești și ai abuzat de ea. Sau te-ai gândit mai mult la tine, la interesele și poftele tale nemaiținând cont că în căsătorie este nevoie de sacrificii zilnice.

Sau poate ai desconsiderat-o comparând-o cu alte femei. Sau poate chiar ai lipsit nopți la rând ducându-te la desfrânate uitând că ai soție și copii acasă. Sau poate ți-ai băut toți banii făcând scandal acasă și lăsându-i flămânzi pe copii. Sau poate ai vorbit-o de rău colegilor tăi. Sau te-ai rușinat de ea în lipsa ei. Ori poate nu o mai iubești cum o iubeai la început. Sau poate ți-ai uitat promisiunea ce ai făgăduit-o înaintea Sfântului Altar, în fața lui Dumnezeu. Sau poate ai fost mai binevoitor în a-ți ajuta vecinii decât propria soție.

Adu-ți aminte de toate acestea și ia-ți în serios responsabilitatea de a fi soț și tată, căci toate acestea dacă le neglijezi, atrag mânia lui Dumnezeu asupra ta pentru faptul că din căsătorie tu ai ales numai satisfacerea trupului, dar refuzând consecințele.

Nu uita că femeia de lângă tine, soție și mamă, nu așteaptă cadouri, excursii sau gesturi extraordinare din partea ta, ci dorește să vadă în tine un soț și un tată responsabil, prezent, un bărbat puternic și totodată sensibil, un om respectabil și demn, capabil să răspundă pentru consecințele faptelor sale, care să-i acorde atenție, înțelegere și afecțiune.

Elena J.

 
3 comentarii

Scris de pe 27 iunie 2016 în ELENA J.

 

3 răspunsuri la „Cate lacrimi ai pricinuit sotiei?

 1. Mark

  27 iunie 2016 at 13:17

  De-ar exista intelegere, iubire si ajutor intre soti, n-ar mai fi atatea probleme intr-o casnicie. Dar din nefericire majoritatea barbatilor considera ca trebuie sa aiba femeia sub talpa si sa faca numai cum dicteaza ei. Barbatul este cap femeii numai in masura in care si el este credincios, cu frica de Dumnezeu si isi iubeste sotia cum Hristos iubeste Biserica.

   
 2. eliza75georgiana

  27 iunie 2016 at 15:22

  eu sunt în prag de divorţ :/
  nu pot convieţui cu un om care mă minte, mă fură şi mă ignoră constant!!
  culmea e că după căsătorie, majoritatea consideră că şi-au cumpărat soţie! (femeie e văzută un fel de proprietate/ bun personal de care să dispui după poftă) 😦

   
  • Elena J.

   27 iunie 2016 at 16:57

   E adevarat ce spuneti si foarte greu merge o casnicie cand unul dintre soti este necredincios, dar poate tocmai aici lucreaza Dumnezeu, sa mantuiasca pe sotul necredincios prin cel credincios ca sa fie salvat si acesta si astfel sa se faca bucurie si in cer. E o cruce foarte grea, e nevoie de jertfa, de posturi, ajunari, rugaciuni si rabdare pentru salvarea unui suflet ca sa nu se ajunga la divort. Discutati problema cu duhovnicul sa stiti ce sa faceti. Maica Domnului sa va ocroteasca si sa va dea intelepciune!

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: