RSS

„In septembrie vor incepe greutatile cele mari” – Mesaj de la Staretul Efrem din Arizona in legatura cu sinodul panortodox

20 Iun

Cunoscutul Stareț Efrem din Arizona și monah athonit ne sfătuiește: „Este nevoie de pregătire, fiindcă ÎN CURÂND vor începe zile foarte grele”. Sfatul acesta a fost dat unui egumen din Sfântul Munte Athos, care l-a vizitat recent și l-a întrebat în legătură cu evenimentele din Grecia. Starețul a fost foarte direct: „Vin zile foarte grele…”. Și mănăstirea a întocmit deja o „echipă pentru criză”, care să pregătească mănăstirea pentru zile foarte grele pentru un termen nelimitat.

Cele de mai sus ar fi putut să fie o glumă de prost gust. Dar nu sunt… Din nefericire, cele care vin sunt deja vizibile și pentru ochiul liber, de vreme ce toți putem să vedem ceea ce vine, adică suferința și foametea…

„Nu pot să înțeleg lumea. Toți întreabă: Pe mine mă vor afecta noile evenimente? Sincer, nu pot să înțeleg cât de mult s-a stricat societatea contemporană și oamenii ce trăiesc în această țară. Nimeni nu se interesează de aproapele său. Nimeni nu se interesează de problema care a bătut la poarta concetățeanului său. Toți se gândesc dacă noile măsuri vor afecta micile lui interese!…

Sincer, cred că Dumnezeu ne va da ocazia să ne revenim. Ortodoxia din Grecia a dat mari personalități, care au adus mult prinos în lucrarea lui Dumnezeu, care s-au nevoit să salveze suflete. Porfirie, Paisie, Iosif… stareți care au sângerat în luptă pentru aproapele lor, în lupta de a izgoni suferința și răutatea din inimile oamenilor suferinzi… Nu mai există virtute? Răul a lovit familia, Educația.

A lovit în fiecare celulă a societății și astăzi trăim rezultatele acestui război. Oamenii aleargă fără să le pese de aproapele lor. Societatea pe care o știam nu mai există deja. Astăzi stăpânește individualismul. De ce? Pentru că unii s-au jucat cu caracterul grecului și au pervertit toate acele calități care ar fi putut să-l ajute. Este ceva de neconceput! Individualismul trăiește și stăpânește, în timp ce înșelăciunea a devenit harismă. Au crescut generații care au învățat să răpească. Și aceasta într-un stat plin de lipsă de pedeapsă… Desigur, cu cât mai mult răpești, cu atât te depărtezi de pedeapsă. Dar aceasta o vede Dumnezeu. Astăzi se îngăduie să primim câteva scatoalce, cu nădejdea că ne vom reveni, așa cum se întâmplă cu bețivii…”.

Aceste cuvinte cutremurătoare le-a depus ca mărturie astăzi un monah athonit. Și vocea lui tremura de emoție și agonie pentru cele care trebuie să vină. „Să iei aminte! mi-a spus. Să spui și altora să ia aminte. Nu lăsați logica voastră să înghită toate câte vi le spun. Unde este noblețea acelora care nu îngăduiau să fie înjosiți? Unde sunt acei voinici care își dădeau sângele pentru noi toți? Acest pământ a fost adăpat cu sânge. Este un mare păcat să-l guverneze străinii și nevrednicii… Să luați aminte…”.

Ce să spun? Mi-am amintit de cuvintele Starețului Efrem din Arizona: „Vin zile foarte grele. Luați aminte la sufletul vostru. Adunați-vă și duceți lupta cea bună…”. Acestea le spunea în urmă cu câteva luni. Iar astăzi spune și mai limpede: „În septembrie vor începe greutățile cele mari…”.

Fie ca rugăciunile Starețului să ne întărească! Însă mă întreb: Noi ce facem ca să ne ajutăm pe noi înșine? Doar ne îngrijorăm dacă ne vor afecta pe noi înșine noile măsuri? Cineva trebuie să vă spună că nu trăiți într-un vis sau coșmar, ci într-o realitate care se va înrăutăți…”. Și noi ne întrebăm: Pe mine mă vor afecta noile măsuri? Ignorând faptul că atunci când ne vor „afecta”, va fi prea târziu…

vimaorthodoxias.gr, traducere MarturieAthonita

Anunțuri
 
9 comentarii

Scris de pe 20 Iunie 2016 în MOARTE

 

9 răspunsuri la „„In septembrie vor incepe greutatile cele mari” – Mesaj de la Staretul Efrem din Arizona in legatura cu sinodul panortodox

 1. Marius Tota

  20 Iunie 2016 at 20:08

  si a zis clar ca e legat de Sinod, sau se deduce?

  si a zis explixit septembrie 2016? ca toate par sa se deduca doar.

   
  • Elena J.

   20 Iunie 2016 at 20:36

   Chiar in titlu scrie ca e vorba de Sinod. Mari rataciri si sminteli vor fi in urma acestui Sinod caci se vor face schimbari majore in ce priveste dogmatica, randuiala slujbelor, a posturilor, randuiala din manastiri… Dar Dumnezeu ingaduie toate acestea pentru cernerea oamenilor. De aceea e bine sa frecventam biserica si sa ne folosim de Sfintele Taine acum cat inca se mai poate. Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne intareasca!

    
 2. Marius Tota

  20 Iunie 2016 at 20:52

  @ Elena, vad ce scrie in titlu…

  eu intreb daca astea, ce zici tu, au fost exact cuvintele pr. Efrem.

  si eu sunt circumspect vizavi de sinodul asta, dar nici nu putem presupune asa…. ca vrem noi..

  multumesc

   
  • Elena J.

   20 Iunie 2016 at 21:13

   Da, sunt intocmai cuvintele parintelui, nu sunt adaptate de vreo cineva.

    
 3. nick

  20 Iunie 2016 at 22:35

  nu stiu daca in septembrie incep problemele dar cu siguranta cat este obama la putere(de acum pana in noiembrie)!!!este vorba de un asteroid care va cadea in atlantic in zona puerto rico…….si nu vorbesc de ce am vazut pe internet sau in gura altuia, ci ce mi s-a spus mie personal.eu stiu din 2010 ca incep problemele si am vazut ca majoritatea care vorbesc de asta(profeti in genere) tot din perioada aia stiu…vor fi multi inecati,ciuma, foamete si suferinta!!apoi va urma o perioada scurta de pace dupa care incep cei 7 ani apocaliptici…..nu inainte ca israelul sa faca razboi cu vecinii si sa capete teritoriile promise de DUMNEZEU!!!totul este in biblie!daca va ganditi la altceva sau credeti altceva o sa vedeti ca va inselati si daca DUMNEZEU nu v-a atentionat de treaba asta insemna ca trebuie sa va revizuiti comportamentul in fata LUI.in romania sunt putini carora li s-a spus si sunt considerati nebuni de majoritatea daca deschid subiectul!oricum eu va doresc mantuire!

   
 4. Marius Tota

  21 Iunie 2016 at 21:09

  @ Elena, am citit pe saccsiv ca stirea e veche de 2 ani! Confirmi?

   
  • Elena J.

   21 Iunie 2016 at 21:25

   Sfantul face referire la Sinodul de acum, asa inteleg eu din profetia sa. Peste toate acestea pe noi trebuie sa ne preocupe sfarsitul personal si nu vreun cutremur sau sfarsitul lumii. Oricum, hotararile acestui sinod nu vor fi favorabile otodoxiei, din contra, o schisma si o abatere de la dreapta credinta.

    
 5. Marius Tota

  21 Iunie 2016 at 22:26

  de unde esti asa de sigura ca acest sinod va fi unul apostat? vad ca circula idea asta in mai tot spatiul ortodox.

   
  • Elena J.

   21 Iunie 2016 at 23:17

   Intra pe Saccsiv si citeste ultimele articole legate de Sinod si ai sa te convingi. Toate acestea se vor da pe fata dupa terminarea acestul Sinod cand ni se vor face cunoscute hotararile si noua. Dar ne-am bucura sa ne inselam noi decat sa fie asa.

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: