RSS

Cuvant de invatatura catre femei ca sa fie tacute

20 Iun

Ascultați, femeilor, poruncile lui Dumnezeu și vă învățati a face, ca să vă mântuiți sufletele voastre.Că din început a zis Domnul către Eva: „Din bărbat ești luată, acesta te va stăpâni pe tine, căruia tu te vei supune în tăcere”. Că femeia, cinstind pe bărbatul ei, se arată înțeleaptă și lăudată înaintea tuturor și, cinstită și binecuvântată, de Dumnezeu va fi.

Femeile să nu se împotrivească bărbaților lor. Că, precum Hristos este cap Bisericii, așa și bărbatul este cap femeii. Și, precum Biserica se supune lui Hristos, asemenea și voi, femeile, întru toate să vă supuneți bărbaților vostri.

Și femeile în biserică să tacă. Că urât lucru este, ca să grăiască în biserică femeile. Iar de voiesc să intrebe ceva, acasă să intrebe, pe bărbații lor. Femeia bună și tăcuta este cununa bărbatului ei. Cel ce a aflat femeie bună, scoate din casa sa multe bunătăți. Femeile cele înțelepte zidesc și intăresc casele, iar cele fără minte le risipesc cu faptele și cu vorbele lor.

Bărbatul femeii bune este fericit; se veselește bărbatul de femeia cea bună și anii lui trec fără necazuri. Cinste bună, de la Dumnezeu, este femeia tăcută. Iar femeia limbută este o încercare, de la Dumnezeu, pentru păcatele bărbatului. Si vai de acel bărbat, care caută la fața femeii rele și ascultă cuvintele ei și nu caută la faptele ei, că numai, din acelea, să o cunoască pe ea.

Este mai bine să bolească de friguri, decât să fie stăpânit de răutatea femeiască. Că frigurile, după ce îl scutură, îl lasă, iar răutatea femeiască, până și la moarte, pe bărbatul ei îl usucă. Deci, să ascultați pe Pavel, care zice: „Nu îngăduiesc femeii, nici să învețe pe altul, nici să stăpâneasca pe bărbat, ci să stea liniștită” (I Tim. 2, 12).

Sf. Ioan Gura de Aur

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 20 Iunie 2016 în SFATURI

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: