RSS

Homeopatia – incompatibila cu Ortodoxia

03 mai

Printre terapiile „alternative” se numără şi homeopatia. Terapiile cunoscute sub numele de alternative nu au doar prelungiri oculte, dar înseşi fundamentele lor se regăsesc în spaţiul din afara creştinismului şi chiar în cel ocult. Aceste terapii se bazează pe o concepţie despre lume contrară şi incompatibilă cu credinţa ortodoxă.

Sucusionarea constă în agitarea remediului, manuală sau cu ajutorul unui dispozitiv, flaconul cu remediul fiind izbit ritmic de o suprafaţă dură, dar elastică (Hahnemann, spre exemplu, folosea o Biblie de familie, îmbrăcată în piele). Rolul sucusionării (dinamizării) este, după Hahnemann, de a elibera forţa medicinală, de natură spirituală.

Ortodoxia nu împiedică pe om să apeleze la medici, arta medicală fiind, conform Scripturii, un dar şi un semn al milostivirii Domnului faţă de lucrurile mâinilor Sale. Este, însă, exclus apelul la puterile necurate, caz în care, pentru o alinare trecătoare, înşelătoare (căci demonii nu vindecă, Dumnezeu singur putând da vindecare adevărată a sufletului şi a trupului), omul îşi înrăutăţeşte boala sufletului, şi de aici şi pe cea a trupului, prin colaborarea cu demonii.

Remediile homeopaţilor sunt preparate într-un duh care nu are nimic de-a face cu Duhul Sfânt, sistemul hahnemannian constituind o credinţă păgână, „miracolele” homeopate repetându-se la scară industrială şi fiind comercializate în chip profitabil.

Oana Iftime – biolog, cadru didactic, herpetolog

 
Un comentariu

Scris de pe 3 mai 2016 în HOMEOPATIE

 

Un răspuns la „Homeopatia – incompatibila cu Ortodoxia

  1. Mark

    3 mai 2016 at 19:33

    Biserica Ortodoxă nu este de acord cu homeopatia si din cauza faptului că „părintele” homeopatiei – Friedrich Hahnemann a fost francmason, adică adeptul unei asociaţii oculte care are substrat satanist.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: