RSS

Hristos a inviat !

01 mai

Astăzi, Sfânta Înviere,
Să v-aducă mângâiere,
Bucurie, sănătate,
Și mese îmbelșugate.
De e ceasul cel dintâi,
Doamne, cu noi să rămâi!
De e ceasu-al șaselea,
Dumnezeu plată să dea!
Iar de-i ceasul de apoi,
Milă ai, Doamne, de noi!
Să ne fie răsplătit,
După cât ne-am ostenit!

Elena J.

Reclame
 
12 comentarii

Scris de pe 1 mai 2016 în ELENA J.

 

12 răspunsuri la „Hristos a inviat !

 1. Adriana B.

  1 mai 2016 at 11:45

  Adevarat a înviat! Paste fericit! Sarbatori binecuvântate pline de lumina si bucurii!

   
 2. dumitruichim

  4 mai 2016 at 2:28

  Hristos a înviat, din Canada!

   
  • Elena J.

   4 mai 2016 at 9:13

   Adevarat a inviat! Multa sanatate din partea noastra!

    
 3. fr.N

  4 mai 2016 at 9:28

  HRISTOS A INVIAT !
  Surioara in Domnul Hristos Elena, anul acesta ne-a scapat din vedere,dar anul viitor , de vom trai , AM RUGAMINTEA sa atentionati (mai inainte de marele praznic al Invierii Domnului ) pe toti fratii si surorile noastre in dreapta credinta ortodoxa,care va citesc,ca vom praznui „SFINTELE PASTI ” (nu Pastele) si ca trebuie sa ne uram unii altora „HRISTOS A INVIAT !” si raspunzand „ADEVARAT A INVIAT ” si NU „Paste fericit” sau multe alte bucurii si impliniri de sorginte lumeasca si nu divina.
  Sa aiba convingerea ca aceasta urare crestina HRISTOS A INVIAT ! este atotcuprinzatoare pentru tot binele si frumosul pe care il dorim tuturor sfintitilor parinti si frati, maici si surori ,tuturor celor dragi,tuturor binefacatorilor nostri,tuturor celor intristati de singuratate boli sau lipsuri – ca sarbatoarea sarbatorilor nu trebuie intinata cu marketingul comercial si pseudo religios .
  Asemenea sa se abtina de la folosirea mesajelor de felicitare promovate de internet ,de presa scrisa sau televiziuni – care sunt goale de orice continut duhovnicesc si trimit in derizoriu sfintenia zilei, evlavia si frateasca dragoste crestineasca , mai ales atunci cind unul dintre noi primeste acelasi mesaj necrestin si stereotip de la 10 frati si surori !

  Iertati, fr.N

   
  • Elena J.

   4 mai 2016 at 12:44

   Adevarat a inviat, frate Nicu! Ai dreptate in ce ai spus, insa din pacate pentru cei mai multi Sfintele Pasti reprezinta o alta ocazie de a chefui, de a se imbuiba si de a face pacate mai mult ca-n celelalte zile. Pentru acestia Hristos nu exista, nu S-a rastignit si pentru ei, iar Invierea este nesemnificativa pentru ei. Cum de altfel valabil si pentru sarbatoarea Craciunului – cand e prezent Mosul, bradul, cadourile, cantecele si mesele imbelsugate numai Hristos lipsind de acolo. Dar pentru noi cei ce suntem crestini ortodocsi, Sfintele Pasti este cea mai mare sarbatoare din an caci am fost izbaviti din iadul cel cumplit si rascumparati cu Sangele Mantuitorului spre viata de veci si fericita. Dumnezeu cu noi!

    
 4. Calu Nicu

  5 mai 2016 at 11:30

  HRISTOS A INVIAT !
  George-Mihail Pruteanu (n. 15 decembrie 1947, Bucureşti – d. 27 martie 2008, Bucureşti) a fost un politician şi filolog român.Tatăl lui, Paul Pruteanu (născut Pincu Solomonovici, 1908–1966), a fost un medic şi profesor universitar evreu din Bârlad, cu preocupări în organizarea sistemului sanitar şi în istoria medicinei din Moldova.George Pruteanu a studiat literatura la universităţile din Iaşi şi Bucureşti, obţinând ulterior titlul de doctor în filosofie. Începând cu anul 1972 el a scris arti cole şi eseuri pentru diverse reviste literare.După Revoluţia din anul 1989 a continuat să lucreze ca jurnalist şi critic literar pentru reviste şi ziare, televiziune In 1996 a fost ales ca senator de Constanţa al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat în Senatul României. A demisionat din PNŢCD în 1998 şi devenit senator neafiliat. În 2000 a fost ales din nou, de această dată în Bistriţa-Năsăud ca membru al Partidului Social Democrat. În 2003 a demisionat din PSD şi s-a alăturat Partidului România Mare, candidând pentru Senat din partea Sucevei.

  Acum parerea unui sfintit slujitor al bisericii ” Vă doriți în aceste zile ”un Paște fericit”? Ați apucat să trimiteți această urare celor dragi și așteptați să o primiți în schimb? Dacă veți căuta să cumpărați o felicitare cu această urare, să alegeți una cu iepuraș – Iepurașul este responsabil la departamentul cadouri. Un iepuraș fericit este tot ce ne dorim.

  Marketologii iscusiți au reușit în doar cîțiva ani să ne pună un iepure pe masă în loc de jertfa lui Hristos. Oamenii nu-și mai spun ”Hristos a înviat”, ci își doresc ”un Paște fericit”. Pentru a înțelege sensul acestei mutații trebuie să cunoaștem mai întîi sensul cuvîntului ”paște”. Paștele înseamnă trecere și de la Moise la Hristos s-a referit concret la trecerea poporului evreu prin Marea Roșie, care a presupus întreaga suferință a drumului de la robia egipteană la eliberare. Suferința poporului evreu, cu morțile aferente, cu zbuciumul traversării pustiului, au preînchipuit suferința lui Hristos, patimile Sale și moartea pe Cruce care au culminat în învierea Sa. ”Paștile Domnului”, așa cum cîntăm în Canonul Învierii, este trecerea ”din moarte la viață și de pe pămînt la cer”. Este de la sine înțeles că ”trecerea” prin patimă și moarte nu poate fi fericită, ci numai Învierea este prilej de bucurie.

  În accepțiunea creștină fericirea este o stare de grație, condiția sfinților, încununarea virtuților, răsplata veșnică, creșterea întru asemănarea cu Hristos. Formula ”sărbători fericite”, ”paște fericit” este o noutate a lumii care consideră că fericirea este o masă bogată, un drum spre picnic fără ambuteiaje, o revedere a neamurilor. Nu veți găsi această urare nicăieri în tradiția de două mii de ani a creștinismului.

  De la Hristos încoace creștinii își spun ”Hristos a înviat” – aceasta este vestea care a schimbat lumea, care a cutremurat iadul și a deschis cerurile. A spune ”Hristos a înviat!” și a răspunde ”Adevărat a înviat!” este adevărata mărturisire de credință, însumarea Evangheliei în două cuvinte, îndeplinirea poruncii propovăduirii.

  Înlocuirea lui ”Hristos a înviat” cu ”Paște fericit” este cea mai mare lovitură primită vreodată de lumea creștină. Urmările ei nu se vor lăsa mult așteptate.

  Nu vă temeți și nu vă rușinați să vă spuneți ”Hristos a înviat! Adevărat a înviat!”. Desigur, dacă aveți această convingere.

  Hristos a înviat! Fiți fericiți…

  Egumen Savatie (Baștovoi), http://www.rucodelie.ro

  Numai alegerea corecta va poate conduce la ADEVAR !

  Cu mult respect si cu frateasca dragoste in Domnul, fr.N

   
 5. Adriana B.

  5 mai 2016 at 16:17

  Adevarat a înviat!

  Prima falsa problema despre scrierea corecta a cuvântului „Paste” am elucidat-o.

  Iar cea de-a doua „problema”, iar nu gasesc a fi o problema. Cu siguranta a-i ura cuiva „Paste fericit!” asa cum se pare ca am „gresit” eu mai sus dupa parerea dvs., NU EXCLUDE sa ne spunem unii altora „Hristos a înviat!”, respectiv „Adevarat a înviat!”
  Niciodata nu ati spus cuiva „Sarbatori fericite!/ Craciun fericit!/ Paste fericit! ??? Aceste urari de bine nu-L exclud pe Sărbătorit! De unde aceasta concluzie atat de deformata despre un om pe care nu il cunoasteti? Fiica mea inca e mica, dar i-am distrus cu cruzime mitul „iepurașului” si pe cel al „moșului”, desi as mai fi putut sa o las cativa ani. Prin urmare, v-am demontat si cel de-al doilea atac cu referire la felicitările cu iepuraș pe care m-ati îndemnat sa mi le cumpar.

  In fața dvs. eu am avut ocazia sa ma apar. Dar ce vor face ceilalti pe care pesemne ca îi judecați la fel de aspru si de dur fara sa le cunoasteti sufletul? Domnul nostru Iisus Hristos, Dumnezeul nostru a fost pe pamant printre oameni…PE CINE A JUDECAT EL? In cine a aruncat El cu piatra? Poate nu ar fi rau sa ne vedem de „bârna” noastra, inainte de a vedea „paiul” altora, care in multe cazuri nici nu exista, dar il găsim noi…
  Cum nu voi continua aceasta polemica, pe care nici nu mi-am imaginat ca o voi purta pe un site care ar trebui sa unească creștinii ( ce sa mai asteptam de la ceilalti?), închei spunându-va ca eu sunt fericita ca DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS a înviat, prin urmare intotdeauna dupa „Hristos a înviat!/ Adevarat a înviat!” voi face si urările mele de suflet si din suflet, printre care „Paste fericit!”. Iar pentru acest lucru am si primit binecuvântarea si acordul celui care se îngrijește de sufletul meu si care l-a scos din întuneric. Cand veti ajunge sa stiti cine este „Lucem” veti sti 1% din ceea ce mi-a fost mie dat sa stiu…..

  Doamne ajuta!

   
  • Elena J.

   5 mai 2016 at 17:19

   Doamne ajuta, Doamna Adriana, sunteti binevenita oricand pe acest site cu comentarii, pareri sau propuneri, nu va judeca nimeni, chiar ma bucura prezenta dvs. aici.

    
   • Adriana B.

    5 mai 2016 at 23:11

    Doamna Elena, la rându-mi ma bucur sa va fi descoperit (si) aici. Scopul meu/ prezenta mea pe acest site este acela de a-mi hrăni sufletul, de a evolua spiritual pentru ca sufletul meu se afla intr-o mare sete de cunoaștere de Dumnezeu, pe care incerc sa mi-o astâmpăr pe mai multe căi, citind inclusiv si materialele dvs.
    Va doresc in continuare inspiratie, har si ajutor de la Dumnezeu!
    Doamne ajuta!

     
 6. Calu Nicu

  5 mai 2016 at 18:52

  Surioara in Domnul Adriana B.

  (Surioara pentru ca discutam pe un site crestin si asa ni se adreseaza sfintitii slujitori (frati si surori nu domnilor si doamnelor, si nu sora ci surioara pentru ca eu voi intra peste cieva zile in cel de-al 67-lea an al vietii mele , iar fratia ta avand o fetita esti mult mai tinara ca mine)

  Prima postare nu s-a referit la dv Intrucat ati raspuns urarii „HRISTOS A INVIAT ” cu „ADEVARAT a INVIAT ” si ati adaugat si Paste Fericit , adaugire ce mi-a reamintit de cei care mi-au transmis doar urarea” Paste Fericit” asa cum s-a intimplat cu citiva frati si surori si in multe din SMS-urile primite de mine avand si urari de petrecere si bunastare materiala si desigur avand proaspata in minte postarea parintelui Savatie
  Abia la a doua postare cu trimitere la dnul profesor si parlamentar Pruteanu m-am gandit la dv si v-am raspuns,nu cu un punct de vedere personal ci,cu trimitere la parintele arhimandrit Savatie reproducand intocmai opinia sfintiei sale .

  De aceea sunt mahnit de faptul ca,fara temei,m-a considerati dusmanul dv.stra si imi cer iertare pentru starea sufleteasca pe care v-am creat-o !
  Bunul Dumnezeu ,cunoscand inimile noastre ne va oferi iertarea Sa si dragostea Sa jertfelnica, si speranta roditoare si ca CEL CE NU TINE MINTE RAUL va opri intotdeauna numai ceea ce este mai folositor spre mantuirea fiecaruia dintre noi .

  Cu mult respect si cu frateasca dragoste in Domnul, fr.N

   
  • Adriana B.

   6 mai 2016 at 1:24

   Sa păstram in noi vie Lumina Sfânta a Învierii si pentru ca inca ne aflam in Saptamana Luminata, sa ne rugam Lui Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze mintea, iar astazi la Izvorul Tămăduirii sa ne rugam sa primim vindecarea sufletului de patimi.

   Sub nici o forma nu era cazul si nici nevoie sa va fi cerut iertare. Nu as putea sa va consider „dușman”, pentru ca pe mine Dumnezeu m-a păzit de dușmani, astfel ca nu as putea numi nici macar unul in aceasta viata si cu atat mai mult pe dvs., pe care nici nu va cunosc. Eu nu am dușmani, multumesc Lui Dumnezeu! Am purtat o conversatie in contradictoriu, din pacate, intre doi frați, pe un site creștin, chiar in Saptamana Luminata.

   Cea mai importantă lecție pe care mi-a predat-o Dumnezeu in aceasta viata, a fost SA IMI IUBESC APROAPELE ( pe cel cazut intre tâlhari, aflat in stare de pacat, de rătăcire, de neputința, de necunoaștere) NEJUDECANDU-L NICIODATA! Atunci cand am osândit, cand m-am vazut pe sine mai presus de ceilalti, cand constiinta mea a fost adormita, atunci am cazut, atunci sufletul meu a fost orb si a coborât in iad, nemaifiind capabil sa isi vada propria cădere. Am fost întoarsă la calea cea dreapta cu duhul blândeții si cu o iubire copleșitoare. In ochii Lui Dumnezeu si dvs., si eu si cei care nu L-au primit inca in casele si in sufletele lor, (si inca asteapta Iepurașul) valoram la fel de mult si suntem egali.
   Întrucât suntem frați, întrucât am fost zidiți cu si din aceeasi iubire, închei prin a-mi cere iertare pentru ca la rându-mi v-am mâhnit.
   Iar cadoul meu pentru ziua dvs. este următoarea rugaciune:

   „Domnul meu Iisus Hristos
   Cred cu adevarat ca Tu esti Fiul Lui Dumnezeu,
   Cred ca ai învins moartea si ca Te-ai înălțat la cer
   Cred ca stai la dreapta Tatalui Tau.
   Te rog primeste sa fii stăpânul sufletului meu si al inimii mele,
   Mântuiește-ma de toate relele si păcatele,
   Ai grija de mine si nu ma părăsi niciodata.
   Amin. ” ( L.)

   Doamne ajuta!

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: