RSS

Mantuirea este doar in biserica ortodoxa

02 Apr

Mântuitorul spune limpede: „De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu (Ioan 3:5). Eu nu pot să mă fac judecător în locul lui Dumnezeu, nu e în competența mea să spun cine se mântuieşte sau nu, avem însă o rânduială stabilită de Sf. Părinți şi nişte sfinte canoane. Nu putem să spunem noi altfel decât sfintele canoane. Pentru că aşa se face sminteală. Cădem sub anatema Bisericii dacă îndrăznim din voia noastră să adăugăm la cele stabilite prin sinoadele Bisericii o iotă, sau să scoatem ceva. Eu am spus-o şi o repet: Trebuie să mărturisim Adevărul şi Ortodoxia după învățătura Cuviosului Părinte Iustin Popovici, ca să ne putem mântui în aceste vremuri, când ecumenismul vrea să distrugă Singurul Adevăr Ortodox.

Sfântul Iustin spunea: „Ecumenismul e numele de obşte pentru toate pseudo-creştinismele, pentru pseudo-bisericile Europei apusene. „Fără să ținem seama de calea Apostolilor şi Sfinților Părinți, fără a urma Apostolilor şi Sfinților Părinți după Acela care este singurul şi adevăratul Dumnezeu în toate lumile, şi fără de închinarea înaintea singurului, şi adevăratului, şi veşnic viului Dumnezeu, a Dumnezeu-Omului şi Mântuitorului Hristos, este neîndoielnic că omul se va afunda în marea moartă a civilizatelor închinări europene la idoli, şi, în locul viului şi adevăratului Dumnezeu, se va închina idolilor mincinoşi ai veacului acestuia, întru care nu este mântuire, nici înviere, nici în-dumnezeire pentru ființa cea nenorocită care se cheamă om”.

Mântuirea este aşadar doar în Biserică, şi nu în afara ei sau în vreo altă pseudo-biserică. Singura Biserică adevărată rămâne Biserica Ortodoxă. Faptele bune ale neortodocşilor pot să îi ajute să cunoască Adevărul ortodox, dar nu sunt suficiente spre mântuire. Fără Botezul în numele Sfintei Treimi, a unei Treimi mărturisite în Crezul ortodox, şi nu cel rătăcit, catolic, nu este mântuire. Dar este vreme de pocăință pentru fiecare şi îi aşteptăm cu brațele deschise către Sfânta Ortodoxie pe toți cei rătăciți pe cale.

Pr. Iustin Parvu, http://manastireasuruceni.md/

Anunțuri
 
2 comentarii

Scris de pe 2 Aprilie 2016 în ORTODOXIA

 

2 răspunsuri la „Mantuirea este doar in biserica ortodoxa

 1. Mihnea

  2 Aprilie 2016 at 17:07

  Am o intrebare, daca poate sa-mi raspunda cineva, va rog. Nu stiu cati au observat, dar pe cupolele foarte multor biserici s-a inlocuit crucea noastra, Crestin Ortodoxa, cu crucea masonica, crucea lui antichrist. Cum te mai poti mantui in astfel de lacasuri?

   
  • Elena J.

   2 Aprilie 2016 at 21:07

   La noi in oras nu avem deocamdata astfel de biserici, insa am auzit si am citit despre asa ceva. Ereziile vor patrunde incet-incet si in biserica si intre clerici chiar, dar acest lucru nu trebuie sa fie de sminteala pentru noi crestinii. Cat timp se slujeste Sf. Liturghie, Harul lui Dumnezeu este in biserica, insa odata cu infiltrarea ecumenismului, a ratacirilor si a schismaticilor, Harul Se departeaza iar atunci crestinul nu va mai avea ce cauta in biserica. Pana atunci, sa frecventam la Sf. Liturghie si sa ne tamaduim sufletul prin Sfintele Taine valabile intr-insa. Tradatori au fost si printre ingeri, si printre apostoli si vor fi si printre episcopi. Proorociile se implinesc, Dumnezeu ingaduie pentru cernerea graului de neghina.

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: