RSS

Unii oameni nu realizeaza ce faci pentru ei pana cand nu o mai faci

29 ian.

Era obișnuită ca mama ei să i le facă pe toate, deși avea de acum 20 de ani. Îi făcea patul, îi gătea, îi aducea mâncarea, îi spăla vasele, îi spăla hainele, i le călca, îi făcea curat în cameră și în toată casa, îi dădea bani de buzunar pentru ieșit cu prietenii, bani să-și cumpere haine și bani să-și poată plăti studiile. Și deși le avea pe toate pe tavă, tot ea era cea nemulțumită.

Văzându-i nerecunoștința, lenea și indiferența de care era cuprinsă fata ei, mama se hotărâse să o lase singură acasă pentru o săptămână. Neapreciindu-i prezența, a făcut-o să-i simtă lipsa.

Obișnuită să i se aducă mâncarea la pat și toate celelalte, nu știa nici măcar unde se aflau tacâmurile, nu știa să-și prepare nici cea mai simplă mâncare, așa că în tot acest timp a fost nevoită să mănânce numai de la fast-food. Și cum hainele nu mai avea cine să i le spele și să i le calce, a trebuit să și le facă singură – nespălată nu putea ieși în oraș. La fel și cu toate celelalte treburi ale casei, curățenia, dusul gunoiului, plata facturilor…

Abia în acest timp a realizat câte făcea mama ei pentru ea și pentru întreaga casă, fără să se plângă vreodată, cerând doar recunoștință, iubire și respect, dar ea nici măcar atât nu a fost în stare să-i ofere mamei în schimbul jertfei sale zilnice.

A învățat, așadar, în această săptămână cum să se gospodărească singură, să aibă grijă de ea și de întreaga casă, să fie independentă și responsabilă și totodată a realizat cât de greu este să fii mamă.

Elena J.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 29 ianuarie 2016 în ELENA J.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: