RSS

Romania viseaza la o schimbare

07 dec.

Uneori simți nevoia de liniște. Nu o găsești în tehnologie, nici în progres, uneori nici acasă cu ai tăi. Îți propui să stai departe de tumultul zilei dar nu prea ai cum. Ești bombardat în fiecare zi de mail-uri, idei, păreri, știri, muzică și câteodată de prieteni.

Dai o căutare pe Google și afli de tragedii, oameni morți în cluburi, în accidente de muncă sau călcați de mașini. Deschizi televizorul și asculți fără să vrei concluziile unor discuții interminabile despre schimbarea tării și a oamenilor.

La radio aceleași lucruri care sunt menite să-ți dea de gândit. Renunți. Le închizi toate. Dar ceva lăuntric îți spune că nu poți sta deoparte, că ce-a fost mult a trecut și că a mai rămas puțin până la veșnicie.

Unii dau vina pe Dumnezeu. De câte ori se întâmplă ceva dramatic, se întreabă unde este El. Răspunsul e simplu, e scos afară, afară din viața lor, din școli, din biserici. Și unde lipsește Hristos e moarte, plânset, durere și chin.

Se vrea schimbare. În stradă e impusă de mase. La serviciu e impusă de șef. Acasă probabil de unul din părinți. Tot ce este impus durează până la un moment dat. Dar schimbarea nu se face cu grupuri de persoane ci cu tine.

Fiecare în parte trebuie să ne schimbăm. Este mecanismul cel mai corect. Când se schimbă fiecare, se schimbă tot. Când se încearcă să se schimbe tot fără să se schimbe niciunul, nu se va întâmpla nimic.

Guvernul încearcă să construiască penitenciare noi, Dumnezeu, inimi. Spitalele sunt o nevoie puternică dar nu o soluție la toate problemele. Schimbarea nu stă în blocuri de piatră și în tehnică modernă ci în felul în care fiecare în parte îndrăznește să viseze și să lupte.

Fără Iisus nu poți visa. Fără Dumnezeu, orice vis se sfârșește la mormânt cu un pumn de țărână peste tine. Ca un vis să fie vis, trebuie mai întâi ca Hristos să fie luat din vis în inimă. România visează la o schimbare. Dar schimbarea începe cu Hristos și continuă cu tine.

Alexandru F.

 
Un comentariu

Scris de pe 7 decembrie 2015 în ROMANIA

 

Un răspuns la „Romania viseaza la o schimbare

  1. Laleauaneagră

    13 decembrie 2015 at 20:15

    Reblogged this on anisiaprincess.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: