RSS

O haita de lupi a asistat o femeie la nastere

14 nov.

O americană Mary Krainik, prinsă într-o capcană de zăpadă, a dat naștere unui copil sănătos cu o greutate de 3.4 kg. Ajutorul a venit din partea unei haite de lupi care parcă a asistat la naștere.

„Ei m-au considerat membru al haitei lor, – își amintește secretara de 25 de ani din Talkeetny, Alaska. – Dacă nu ar fi fost îngrijirea lor, copilul meu nu ar fi supraviețuit. Lupii ne-au încălzit, au lins noul-născut, unul dintre ei a mușcat  cordonul ombilical. M-au ajutat să iau copilul în brațe ca să-l alăptez. Ne-au supravegheat până ce nu a venit ajutor”.

Mary Krainik a fost la luna a opta de sarcină atunci când întorcându-se acasă a nimerit într-un viscol teribil. Mașina a ieșit de pe drum și s-a blocat într-un morman de zăpadă. Mary a ieșit din mașină, în speranța că o va lua un transport  în treacăt. Dar viscolul a tot crescut. Femeia disperată a decis să meargă la oraș pe jos . Ea a străbătut cu greu aproximativ 800 de metri, când dintr-o dată a simțit durerile facerii.

Văzând aproape un loc unde era mai puțină zăpadă, Mary abia a ajuns acolo și din cauza durerii și fricii a leșinat.

„Am revenit la câteva minute mai târziu, – spune Mary. – Capul meu a fost culcat pe spatele unui lup mare, probabil, căpetenia haitei”. Alți lupi, ei au fost nouă la număr, au înconjurat femeia într-un inel strâns, protejând-o de viscol. „Eu chiar nu am avut timp să mă sperii. 20 minute mai târziu, am născut un copil. O lupoaică  a mușcat cu grijă cordonul ombilical și apoi împreună cu prietena sa a lins copilul. Lupii rămași se lipeau de Mary, încălzind-o.

Mary a încercat să ia copilul în brațe, dar nu a avut suficient de forțe. Aceeași lupoaică  care a mușcat cordonul ombilical cu nasul a împins la ea copilul. El plângea ceea ce însemna că a fost în viață.

Mary ia dat piept. „Lupii au fost mereu alături de mine,  cu un perete dens m-au  protejat de viscol. Eu parcă am fost membru al haitei lor care avea nevoie de ajutor. Căpetenia haitei a lins zăpada și lacrimile de pe obrajii mei”.

Cunoscuții Mary au găsit mașina abandonată și imediat au început căutarea. Văzând o haită de lupi pe deal, ei s-au gândit că s-a întâmplat ceva groaznic . Au început să tragă.

Lupii au fugit. Și atunci oamenii au găsit o femeie cu un copil nou-născut, rezemată de un copac.

Lupii nu au fugit, ci priveau de departe cum oamenii transportă  femeia care a fost sub tutela lor în mașină.

„Ei nu mă vor uita, – a spus reporterilor Mary Krainik. –  Într-o zi voi veni acolo cu micul meu Bill. Sunt sigură că ei vor veni”.

Dacă nu ar fi fost martorii care au găsit-o pe Mary înconjurată de lupi, nimeni nu ar fi crezut în această poveste.

Silvicultorii și vânătorii refuză să comenteze acest caz – niciodată nu au auzit de așa ceva. Ei conving femeia să nu se întâlnească cu salvatorii ei „carnivori”. Dar Mary Krainik nu se lasă înduplecată și așteaptă o întâlnire.

http://ecology.md/md/

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 14 noiembrie 2015 în COPII

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: