RSS

Una este sa mori in biserica si alta este sa mori la petreceri

31 oct.

Una este să mori în biserică şi alta e să mori la teatru. Aşa s-a întâmplat într-un oraş din Franţa, într-o sală de teatru. Era în ziua de 24 martie, în postul Paştelui şi avea loc o reprezentaţie strălucită. Se adunaseră 1500 de suflete. Clădirea avea uşi înguste, iar când se ridică cortina, izbucni un incendiu şi aprinse într-o clipă toată scena.

Toată lumea striga şi din toate colţurile sălii, se auziră explozii. Lemnăria trosnea sub flăcările focului, iar artiştii umblau buimăciţi prin fum, cuprinşi de mare spaimă. Pierduţi şi nebuni căutau cu toţii prin flăcări vreo uşă de scăpare. Publicul se năpusti pe scările întortocheate, dar mulţi înăbuşiţi de fum căzură pe jos. Femeile şi copiii erau călcaţi în picioare. Se auzeau ţipete de spaimă şi deznădejde de la cei ce se luptau să-şi scape viaţa din ghearele morţii. Târziu, când pompierii au putut străbate în interior, s-au îngrozit de ce au văzut. Un morman întreg de oameni fumegând, negri şi hidoşi. Pe scările înguste atârnau unii de alţii, bărbaţi, femei şi copii. Ce scenă sfâşietoare şi groaznică avu loc în câteva minute!

La ora 3 dimineaţa, cadavrele au fost duse la o sfântă biserică. Pe chipurile lor se putea citi moartea groaznică de care au avut parte. Oare aceşti nenorociţi erau pregătiţi de moarte? Vai, nu la teatru se pregăteşte cineva de moarte. Dacă aceste victime carbonizate ar fi ştiut ce soartă îi aşteaptă acolo, ar fi renunţat la orice plăcere. Dar iată cum se înşeală biata lume, pierzându-se în astfel de locuri pustii.

Reclame
 
5 comentarii

Scris de pe 31 octombrie 2015 în Uncategorized

 

5 răspunsuri la „Una este sa mori in biserica si alta este sa mori la petreceri

 1. evtodiev

  1 noiembrie 2015 at 12:54

  off topic:
  Filmul-cateheza al mitropolitului Ilarion Alfeev – Omul in fata lui Dumnezeu. Slujba:

  sa invatam de la copii adevarata iubire:

   
  • valentindortodox

   17 noiembrie 2015 at 23:56

   tot off topic legat de același subiect
   filmul făcut de ruși despre Ortodoxia în România

    
 2. valentindortodox

  17 noiembrie 2015 at 23:59

  am citit cu bucurie articolul pentru faptul că se poate extrage învățătura cea bună. Din păcate pentru unii nu a fost bine și nu e bine nici acum, Dumnezeu să-i odihnească, să-i vindece pe cei rămași pe drumul acestei vieți vremelnice dar este evident și din aceste rele întâmplate din îngăduința lui Dumnezeu, El vrea să scoată la liman sufletele celor mulți.

  Feriți-vă de căile cele rele! Biserica lui Hristos duce la mântuire.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: