RSS

Murim cate putin

15 Sep

Murim câte puțin când nu ne schimbăm existența, nu ne primenim sufletul. Când nu dorim să construim nimic nou… Murim câte puțin în fiecare zi în care trecem pe lângă cineva căruia nu-i vorbim, deși îl cunoaștem. Și mai murim câte puțin atunci când nu iertăm… Ura e glonțul ce ucide fără greș. Mai ales pe cel ce-l slobozește!

Murim câte puțin când evităm pasiunea. Când preferăm o slujbă de tăciune în loc ce jar. Nu doar în biserici, nu doar la amvoane, ci și la serviciu, școală ori acasă. Fără pasiune ochii nu ne pot străluci. Iar iubirea devine trecătoare! Murim câte puțin când nu ne mai educăm noi copiii, când îi lăsăm să se hrănească din televizor. Murim câte puțin când ne facem din Facebook un guru. Din Instagram un idol. Iar răsăritul, jocul stelelor și simfonia greierilor au dispărut de mult din pastel… Moare câte puțin cine trece mohorât printr-o grădină de flori…

Murim câte puțin când dimineața ne trezim cu gândul la cafea, la frigider, la ce vom pune în oale, și nu la rugăciune. Pâinea ne satură o vreme, dar Pâinea Cerului ne ține sătui totdeauna! Murim câte puțin când nu avem visuri, când abandonăm proiecte nici măcar începute, când ne ascundem talantul din noi, când nu citim, când nu învățăm nicio cântare nouă – chiar dacă nu reușim triluri, când nu ascultăm sfaturile care ne cer conștiinciozitate. Murim câte puțin când nu acceptăm ajutorul mâinilor întinse, și când refuzăm Mâinile pironite pe Golgota! Ați putea spune că trupul moare puțin în fiecare zi. Aveți dreptate. Dar sufletul ar trebui să se înnoiască! N-ați vrea să-l îmbrăcăm cu Hristos?

Nicolae G.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 15 Septembrie 2015 în SFATURI

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: