RSS

Tu ce talent ai ?

04 Sep

Te întrebi uneori care e rolul tău în viață pentru că nu te știi să ai un talent anume ori nu te vezi foarte inteligent? Dar nu uita că Dumnezeu nu a făcut nimic la întâmplare, cu atât mai mult pe om – singura ființă purtătoare de suflet – căci menirea fiecăruia este bine definită de Dumnezeu încă din pântecele mamei lui. Te aștepți să fii și tu vreun mare arhitect sau pictor? Însă talanții i-a împărțit Dumnezeu oamenilor în mod inegal în funcție de cât a știut că poate duce fiecare. Poate că nu ai cinci talanți, dar un talant sigur ai. Unul are darul de a vorbi frumos, de a scrie sau de a compune. Altul e îndemânatic, e un meșter al uneltelor și construiește frumos. Ori are darul de a conduce un popor, de a chivernisi bine, de a învăța pe cei din jur. Ori cântă, pictează, sculptează, croiește sau gătește bine. Sau are darul de a inventa și de a descoperi spre folosul celorlalți. Sau are darul de a face pace între oameni. Sau are puterea de a convinge și darul de a sfătui. Sau are darul răbdării, nu se enervează ușor, are răbdare cu cei slabi, neștiutori și neajutorați. Sau are o inimă milostivă și se înduioșează la suferința celor din jur. Sau are darul de a nu vorbi de rău pe nimeni, de a nu ține minte răul chiar dacă a fost nedreptățit. Ori are darul rugăciunii, al privegherii, al postirii și al lacrimilor. Sau are darul de a tămădui bolile, de a nu se scârbi de răni sau sânge, are curajul de a lucra cu foarfecele și cuțitul. Sau are darul dragostei de a îngriji pe cei bolnavi, de a le ușura din suferință…

Fie inteligență, putere, frumusețe, sănătate, răbdare… toate sunt darurile lui Dumnezeu pentru oameni. Cu unele se naște omul, pe altele le dobândește prin sârguință, muncă și rugăciune. Dar în niciun caz nu avem voie să invidiem pe cineva pentru talentul ce îl are. Fiecare este virtuos în felul lui. Tu nu ai putea să faci ce face el pentru că nu ai răbdarea lui. El nu ar putea să facă ce faci tu pentru că nu are priceperea ta. Tu nu ai putea să fii doctor ca el, pentru că ești fricos și te scârbești ușor. El nu ar putea să fie inginer ca tine pentru că nu are imaginația și tehnica ta. Tu nu ai putea să fii gestionar ca el pentru că cifrele te omoară. El nu ar putea să fie scriitor ca tine pentru că e brut, nu e sentimental, n-are darul de a filozofa, de a povesti…

Descoperă-ți așadar talantul, darul din tine și pune-l în slujba lui Dumnezeu și spre folosul oamenilor, ca să te simți un om util celor din jur, să ai bucuria că oamenii au nevoie de tine, te vor și primesc și ei alinare și folos de pe urma virtuții tale. Fii cel mai bun în meseria și priceperea ta, pune-te în slujba aproapelui și fă totul pentru ceilalți ca pentru Dumnezeu.

Elena J.

Anunțuri
 
Un comentariu

Scris de pe 4 Septembrie 2015 în ELENA J.

 

Un răspuns la „Tu ce talent ai ?

 1. Sincer

  18 Septembrie 2015 at 19:32

  eu mi-am descoperit darul acum mult timp ( nu am fost luat in serios )…suntem controlati, cenzurati, SANTAJATI ( scoala, cei din jur, prieteni, chiar familie, vecini, etc. ) de mici sa nu cumva sa il descoperim!!! daca vor banui ceva…devii imediat ciudat ( sau homosexual, pedofil, narcisist, tendinte de schizofrenie, misogin, PARANOIC foarte important, etc. ) vei fi imediat respins de societate si daca nu esti intradevar puternic ( in CREDINTA fata de Dumnezeu si Sfanta Treime ) o sa pici foarte repede…in acest picaj poti ajunge la puscarie ( impins de la spate de cei care nu te vor langa sau te vor langa ei )…ESTI SINGURUL VINOVAT!!!

  Retine cel mai important lucru…este voia Domnului, TOTI ceilalti te vor dezamagi! Nu este vina lor…ci a diavolului din spate! Respecta cele 10 porunci si cu siguranta vei dobandi frumusetea Rai-ului! Sa nu faceti IN NICI un caz ce fac ceilalti cu voi…ei fac pentru a va atrage de partea lor!

  Alt lucru important, santajul…nu faceti lucruri pentru care puteti fi santajati! Sau daca ati facut „spuneti adevarul caci acela va va elibera”!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: