RSS

Sa nu uiti niciodata de unde ai plecat !

14 Iul

„Aruncă șapca în urmă să nu uiți de unde ai plecat.”, spune un proverb. Adesea, după ce se realizează omul, uită foarte ușor ce mic era și neînsemnat, sărac, fără putere financiară și fără prieteni. Și ce este mai grav, uită și cine l-a ajutat să se ridice. Uită, sau nu vrea să recunoască din pricina orgoliului? Pentru că s-a văzut ajuns. Uită și de Dumnezeu în Care altădată credea și pe Care-L avea smerit în rugăciuni. Nu mai vrea să audă de El pentru că nu mai are nevoie, este împlinit, mulțumit și fericit.

Puțini sunt aceia care au recunoștință față de Dumnezeu, și Îi mulțumesc că i-a ridicat și sunt de asemenea recunoscători și față de cei ce i-au ajutat cumva și i-au susținut moral sau material. Aceștia nu uită de unde au plecat, au întotdeauna trecutul în fața ochilor și astfel, la rândul lor ajută pe ceilalți să se ridice. Și sunt smeriți pe deasupra, ai acces la ei. Nu-ți vorbesc cu trufie, nu-ți condiționează ajutorul acordat, nu păstrează secretele succesului lor numai pentru ei, ci te sfătuiesc și te ghidează fără să aibă teamă că i-ai putea ajunge sau chiar întrece. Nu se rușinează cu cei mici lângă ei și nu se supără dacă mai primesc câteodată vreun sfat sau vreo corecție din partea unor persoane mai mici în funcție sau în vârstă decât ei. Nu ți-e frică să stai lângă ei din pricina rangului lor, pentru că sunt modești. Te acceptă așa cum ești, nu te jignesc și nu te critică dacă-ți văd neputințele și scăderile. Sunt deschiși și nu te fac să te simți inferior lor. Îți zâmbesc frumos, îți explică cu răbdare.

Aceștia sunt cei ce împlinesc porunca lui Hristos care zice: „Purtați-vă sarcinile unii altora!” Căci așa cum ei au fost ajutați cândva, ajută și ei la rândul lor și vor fi binecuvântați de Dumnezeu pentru că înmulțesc talantul și nu-l țin numai pentru folosul propriu. Sunt atâția care au darul de a descoperi, de a inventa, de a chivernisi bine și ori îl folosesc rău, ori închid talantul numai pentru ei, spunând altora că ei s-au luptat mult până să ajungă mari și că dacă vor să fie ca ei, n-au decât să muncească și să se chinuie singuri. Aceștia sunt cei ce au îngropat talantul.

Chiar de ai ajuns în vârf, chiar de zbori la cele mai mari înălțimi, să nu uiți că te poți prăbuși oricând dacă nu ai smerenie și recunoștință. Fructifică-ți talentul ce ți-a fost dăruit, pune-l în slujba lui Dumnezeu și aproapelui, ajută și pe ceilalți necondiționat și „vinde gratis” secretul reușitelor tale, ca să primești mai mult și să nu ți se ia darul.

Elena J.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 14 Iulie 2015 în ELENA J.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: