RSS

Scrisoare catre un militar

25 feb.

Fiului meu în Domnul, L.

Am primit scrisoarea de la tine şi am aflat că eşti soldat. Mă rog ca Bunul nostru Dumnezeu şi Maica Domnului să te păzească de cursele diavolului şi uneltirile oamenilor răi. Viaţa de soldat este foarte grea pentru unul care vrea să fie un bun creştin şi este bine să fie foarte atent şi serios. Să-i iubeşti pe toţi, dar să nu-ţi faci nici un prieten. Numai dacă vei vedea pe vreunul evlavios şi cu frică de Dumnezeu, să faci prietenie cu el, dar cu discernământ.

Aşa cum a ajuns lumea astăzi, numai în Dumnezeu poţi să-ţi pui nădejdea şi numai El te poate păzi. Nu este deloc greu să te îndeletniceşti cu rugăciu­nea „Doamne Iisuse Hristoase, miluieşte-mă”. Această mică rugăciune rostită neîncetat îl ajută foarte mult pe om în toate. Iar Dumnezeu va rândui în aşa fel lucrurile şi te va lumina astfel încât te vei păzi de toate cele rele cu multă uşurinţă. Pentru că atunci când spui rugăciunea, trebuie să crezi că Dumnezeu este lângă tine, îţi aude rugăciunea şi te ajută.

Cele pe care mi le-ai spus, toate sunt de la ispititorul. Poţi să devii un bun creştin? Adică să te măr­turiseşti regulat, să mergi la biserică şi la fiecare sărbătoare să te împărtăşeşti? Sau cel puţin la fiecare zece-cincisprezece zile? Poţi să ții posturile? În zilele de miercuri şi vineri poţi să mănânci fără untdelemn şi să nu iei parte la lucrurile vătămătoare de suflet: dansuri, distracţii, televizor… Dacă da, atunci mă voi ruga pentru tine din inimă şi se va bucura sufletul meu.

Se întristează sufletul meu şi plânge pentru halul în care sunteţi şi pentru neştiinţa voastră, pentru că vă îngrijiţi să plăceţi lumii, să fiţi la modă şi nu căutaţi să plăceţi lui Dumnezeu. Îți scriu aceste puţine sfaturi din care vei înţelege multe. Încearcă să placi lui Dumnezeu şi nu oamenilor. Mă voi bucura dacă voi afla că te-ai străduit să devii mai bun.

Cu binecuvântări părinteşti, Părintele Haralambie.

 
Un comentariu

Scris de pe 25 februarie 2015 în SCRISOARE

 

Un răspuns la „Scrisoare catre un militar

  1. pongogonzo

    25 februarie 2015 at 17:44

    Reblogged this on pongogonzo.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: