RSS

Despre rabdare

18 nov.

Îmi amintesc de o bună credincioasă, o creştină, care nu lipsea de la biserică: „Eu nu vreau să lipsesc de la biserică, în nici o duminică ! Ştiu că duminica e ziua lui Dumnezeu şi eu vreau să o petrec în casa lui Dumnezeu!” ; şi venea în sfânta biserică mereu. Bărbatul o tot certa; ceartă azi, ceartă mâine, iar într-o zi îi zise: „Măi, femeie, uite ce e! Dacă nu ţi-oi tăia mâinile de la coate , când vei veni odată de la biserică!… Am să-ţi tai mâinile de la coate!”. Ea a tăcut din gură şi şi-a văzut de drum. „Eu mă duc la Dumnezeu, eu mă rog la Dumnezeu, eu mă duc la casa Lui şi vreau să-L ascult pe El, nu pe tine! Pe tine te ascult acolo unde e de ascultat , dar nu aici!”.

A răbdat biata femeie şi într-o bună zi, când venea de la biserică şi a intrat pe străduţa ei – e fapt adevărat, petrecut aici în Bucureşti – i-au ieşi vecinele înainte şi au întrebat-o: „Ce face domnul Gheorghe? Cum se mai simte?”. „Ce să se simtă… cum?”, „Păi de unde vii?”. „Eu vin de la biserică.” „Păi nu ştii nimic?!”. „Nu ştiu !”. Explodase butelia şi i- rupt mâinile , i le-a tăiat de la coate, aşa cum i-a zis el femeii lui, căci o aştepta cu cuţitul să-i taie mâinile de la coate. Atunci s-a mirat şi s-a închinat: „Doamne, mari sunt minunile Tale!”. De acum plângea el şi-i spunea: „Ce să fac, păcătosul de mine?! Acum te rog să mă ierţi, să mă ţii aşa, că depinde de tine, de ţi s-o urî cu mine; să mă ierţi, că am greşit, am păcătuit!”

Sunt multe minuni pe care Dumnezeu le face ca să arate şi altora Adevărul! Toţi cei ce dispreţuiesc  şi se poartă cu nepăsare fată de Cuvântul lui Dumnezeu şi de chemările lui, vor cunoaşte în ziua judecăţii pe Cel Care are în gura Lui  sabia ascuţită cu două tăişuri, pe Fiul lui Dumnezeu, Care-i va osândi pe veci atunci, pe cei necredincioşi şi potrivnici.

 
Un comentariu

Scris de pe 18 noiembrie 2014 în LUPTA

 

Un răspuns la „Despre rabdare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: